En titt i backspegeln för 2022

Jag tänkte ta er med på en liten titt i backspegeln över vad som hände under 2022. Att titta bakåt är viktigt känner jag, för att inte starta ett nytt år med att bara känna att det gångna året har varit skit, även om 2022 var ett prövningens år för oss alla på olika sätt.

I JANUARI började vi året med att samla familjen och grilla utomhus i trädgården, men sen kändes resten av månaden som att den handlade mest om att vara förkyld och ligga nerbäddad med hosta.

I FEBRUARI fyllde jag 50 och fick dels ett mysigt firande hemma, dels en jättemysig födelsedagsmiddag med min vän Lena och en roadtrip med middag på Norbergs värdshus tillsammans med mina föräldrar. Vi fick också uppleva riktigt soliga och fina dagar i Säfsen. Jag minns den här månaden som hektisk men med massor av trevligheter!

I MARS hände det inte direkt mycket alls, men jag började förodla dahlior och andra grönsaker och blommor.

I APRIL hade tyvärr mitt diskbråck i nacken tagit över mig helt och att fotografera och blogga var inte ett alternativ.. jag satt mest och höll min arm klistrad till kroppen och klarade knappt av att hålla i en penna. Det jag gjorde var att träna inför Återskens konsert som skulle vara i maj och där jag skulle få chansen att sjunga en duett vilket är en enorm dröm som skulle gå i uppfyllelse plus att vi firade påsk hemma hos oss.

I MAJ fick jag äntligen uppleva känslan att sjunga solo på en konsert och det var magiskt. Visst, jag failade höjningen, men resten gick superbra :-). Vi firade mors dag med familjen och jag gjorde en sammanställning på vad vi (mestadels jag) stoppat ner i våra pallkragar och i växthuset. Sommaren är på väg och det målas lite här och där, staplas ved i vedboden och vi umgås mycket med familjen.

I JUNI kändes det som sommar på riktigt. Vi firade midsommar hos Nathaliés mamma i Vattholma med jättemysig middag och firande i Vattholma, men jag minns att värmen var rejält obehaglig och jag fick dessutom feberfrossa på eftermiddagen och sov i en läskigt varm husvagn. Jag åkte på mysig roadtrip med mina föräldrar och i slutet på månaden så fick vår husvagn lämna plats för en husbil, och äntligen kan vi åka på turer lite mer spontant och där även jag både kan och vågar köra.. vår bästa investering förutom vårt hus skulle jag lätt säga! Jag älskar husbilslivet :-)

I JULI handlade det mesta om att åka runt på olika folkracetävlingar där både Micke och Thomas tävlade. En av dem gick till Motala där vi hade det riktigt riktigt mysigt med hela familjen och vänner. Vi var uppe i Säfsen för att titta till vår förstuga eftersom den behövde byggas om för att passa husbilen. För övrigt var jag nog rejält sopig på att fotografera och blogga. Värken i nacken kommer och går hela tiden och jag var i en ganska stor sommarsvacka kände jag.

I AUGUSTI började jag ifrågasätta min egna kreativitet och jag märker och minns att mitt självförtroende dalar rejält och det drar med sig min självkänsla också. Vi är på flyguppvisning i Uppsala och det är så otroligt mäktigt, och en dag när Micke åkt tillbaka till Norge så tar jag med mig mina föräldrar på en tur genom våra hemtrakter vilket var jättemysigt, och sen följde jag med dem på en spontan husbilstur ner till västkusten där vi fick uppleva en enastående sommarhelg.

I SEPTEMBER var det väldigt mycket jobb, men en helg tog vi med familjen och husbilarna och campade inne i centrala Stockholm, gick på restaurang och firade vår bröllopsdag och hade det jättemysigt.

I OKTOBER åkte jag på en tredagars-konferens i Stockholms skärgård med min nya kollega. Vi båda har fått nytt ansvar på jobbet och ingår numera i HR-funktionen på koncernen samtidigt som vi jobbar vidare med våra uppgifter vi haft tidigare. Superroligt och utmanande, och helt plötsligt har vi massor med nya kollegor. Vi njuter också av sköna höstdagar hemma i trädgården och jag minns att den här dagen, att vara hemma från morgon till kväll utan några andra måsten än att fixa i trädgården, det var som en vinstlott. Så skönt och så mysigt!

I NOVEMBER är advent här och jag blir återigen påmind om att jag inte tycker om att vara hemma själv i mörkret och när mössen visar sig. Det är tufft och även i skrivandets stund så är det här en mental energitjuv och jag tränar och tränar, och en dag SKA jag ha övervunnit det här och känna bara fullständig harmoni när jag är hemma själv. Men jag måste acceptera att jag inte är där just nu. Det har även dragit med sig att den kreativa sidan av mig går på sparlåga. Jag har knappt läst en bok i höst, och jag har inte plockat fram akvarellblocket på länge.

I DECEMBER var det familjedags. Vi var till Falun en riktigt kylig dag och gick på julmarknad. William fick träffa tomten och jag fick äntligen köpa flätade spån-vedkorgar som jag velat ha så länge. Jag ville köpa årets Blossa-glögg som jag gjort så många år tidigare men de var slutsålda på varje Systembolag, så jag gjorde en egen alkoholfri variant istället och den fick högt betyg av alla som smakade. Eftersom Micke skulle jobba över hela julen och nyårshelgen i Stavanger så fuskade vi och körde en äkta julafton en vecka tidigare. Vi fick en magiskt mysig dag och det var strålande sol och ganska mycket snö så det blev ett perfekt julfirande. Vi körde en minivariant även på julaftonen där de som var hemma träffades och åt god mat. Jag avslutade året med att piffa till vår lilla toalett så nu blev det riktigt mysigt även där.

Årets sista dag firades med familj och vänner, med massor av god mat, avslappnad och mysig stämning och så pratade vi mycket om vår gemensamma kommande långresa som vi alla längtar till.

OJ, vilket år vi har haft ändå. Ett år som gått upp och ner men som innehållit väldigt många trevliga händelser och helt klart så har familj och vänner varit ett stående inslag hela året, och det vill jag ha ännu mer av under 2023. Tack för ett förhållandevis bra år. Nu jäklar kör vi 2023 ❤️