Vår julafton 2022

Har ni alla haft en fin julhelg? Jag önskar att alla kunde ha möjligheten att få vara tillsammans med någon under alla dagar på året, men kanske lite extra på julen då många, inklusive mig själv, pratar om hur fint det är att fira jul med familj och vänner. Jag vet att det är långt ifrån så i världen och det gör mig ont, faktiskt så det nästan gör fysiskt ont att veta att det finns de som har det svårt.

Förra lördagen var några från mitt jobb i Stockholm och delade ut mat och varma kläder till de som har det tufft och även om jag hade det väldigt trevligt med familjen på vårt förtida julaftonsfirande så kändes det riktigt jobbigt att jag inte kunde vara med och hjälpa till. Det slog mig när jag stod här och fotograferade morgonljuset på julaftonen i uterummet, att även om det just nu tar på energin med skenande räntor, elpriser, matpriser och annat så har vi det så himla bra. Det är lätt att glömma ibland!

Men att balansera upp känslan av det jobbiga med positivitet så träffades vi på julafton och hade det fint tillsammans. Thomas och jag åt julmiddag hos mina föräldrar efter att tomten hade hälsat på vid frukosten och lilla William blev allt lite nervös och drog i sina hängslen och sa till tomten att “jag har byxor jag” flera gånger i rad :-). Så himla go!!

Denise, Adam och William åkte sedan vidare till Adams föräldrar och firade där.

På kvällskvisten åkte även jag och Thomas hem till Adams föräldrar där vi busade och lekte med William, byggde pussel och pratade om vår kommande gemensamma resa som idag faktiskt bara är 44 dagar bort. Som sagt, vi har det riktigt bra och har en fin resa med familj och vänner att se fram emot, något som varit bokat sen lång lång tid tillbaka men som nu närmar sig med stormsteg.. och vi började prata om sandaler, bikinis och att se William flyga flygplan för första gången.. det ska bli så mysigt!

Julklappar hade vi avstått pga resan, men vi spelade julklappsspel förra lördagen och då fick jag ett pussel och ett Alfapet i miniformat som blir perfekt att ha i husbilen. För att tomten skulle få dela ut julklappar (min bror är lätt autistisk och allt måste vara rätt och riktigt och då måste tomten dela ut minst ett paket till alla på plats) idag hade jag slagit in två nytillskott hos mig då min parfym som jag alltid använder (jag varierar mellan Clean Rain och Byredo Gypsy water hela tiden sedan långt tillbaka) var slut och jag precis fick hem en ny flaska på Posten, och sen hade jag hittat en vlog-setup med mikrofon och blixtljus till min GoPro på Marketplace, som blir perfekt att ha med på resan, och för att jag är lite sugen på att filma lite om våra husbilsresor framöver. Det var alltså inga julklappar utan något jag köpt tidigare men som kom lagom till julfirandet och fick agera julklappar. Sonen skrattade gott när han “fick” en parfym :-).

Det var en mysig och lugn julafton, och både juldagen och annandagen har fortsatt i samma anda, vilket har varit riktigt skönt. Jag har haft det riktigt bra, det enda som saknats under helgen är Micke och Nathalié men vi ses snart igen.