En av några semestertrippar är över
Inlägget innehåller reklamlänk till Ellos

Heeeej på er!

Åh, vilken typ ofrivillig bloggpaus jag har haft.. eller så har jag bara känt att mina foton är skitdåliga och jag har inget vettigt att skriva, så det blev lite bloggskugga kan man säga.. men nu så tänkte jag strunta i sånt och ta er med på en av semesterturerna den här sommaren.

Häng med när vi åker till Vimmerby och Motala, så där både superspontant och välplanerat :-)

Något som var absolut inte planerat och blev jättespontant inbokat var en tripp till Astrid Lindgrens värld med familjen, något som visade sig var en av de mysigaste dagarna på turen. William var som ett litet ljus, han verkligen älskar att ha hela familjen runtom sig och att titta på Pippi, där hade han kunnat stanna hela dagen. Man fick ju vara inne i Pippis hus mellan föreställningarna och vi höll inte på att få ut honom därifrån. När det var dags för föreställning så fick personalen nästan köra ut oss för att vi inte fick ut honom :-)). Goding!!

Det är så ofantligt vackert inne på Astrid Lindgrens värld, och Törnrosdalen och Körsbärsdalen ser precis ut så som i alla fall jag föreställer mig att det såg ut i böckernas värld också.

En av höjdpunkterna i parken var att gå på äventyrsbana med hjälp av “moster Nathmanie” :-). William är väldigt duktig på att veta vem som är vem i familjen och vad alla heter, men det är inte alltid namnen kommer ut exakt på rätt sätt.. men det är det knappast någon som kräver när man är 3,5 år heller.

På kvällen var det skönt med ett dopp på Vimmerby camping, som jag varmt kan rekommendera faktiskt. Den var jättemysig! Thomas är lite halvt badkruka men i kom han efter en stund :-)

Efter ett par nätter i Vimmerby var det dags för huvudmålet, Motala och folkracefestival. Jag är inte superintresserad, men både Micke och Thomas kör tävling och det är ju förstås superskoj att titta när just dom kör. På bilderna här ovan är det Thomas som ligger först i bild och blir “uppvaktad” som det kallas i bilsportvärlden.. upp i sandvallen fick han hoppa lite innan han kunde åka vidare.

Det här var första semesterturen med nya husbilen, som fungerade utmärkt. Denise var grillmästare på kvällen, och man kan kanske tro att hon hade tagit med sig Pippis sjörövarfasoner från Vimmerby men så är inte fallet. Hon har blivit avslängd av en av hästarna hon rider och brutit ett ben under ögat och har dubbelseende så ögonlappen är till för att mildra dubbelseendet och läka. Vi har haft mycket skoj åt den där piratlappen :-))

Grilla gjorde vi på gasolgrill från Campingvaruhuset och jag kan varmt rekommendera den om ni är ute på vägarna med husbil eller husvagn. Lagom liten att “släpa på” och lagom stor att grilla på för en familj. Just nu är den dessutom på rea så passa på!!

En av kvällarna i Motala gick vi ner på stranden till restaurang Sjövik och åt middag. Då hade även Mickes föräldrar kommit, och även hans lillebror med familj så det var riktigt trevligt. Och hett :-)).

Jag slurpade i mig en ceasarsallad och en Aperol i solen, Nathalie satt och bara njöt av värmen (hon är knasig), Mickes lillebror hade fullt upp med sin 10-månaders skruttkorv och jag försökte få en harmonisk bild på mig och min man.. det går ju så där som vanligt :-)).

Jag måste passa på att tipsa om min klänning från Ellos. Den här skulle jag kunna bo i.. kommer vara en given klänning både på vår jobbresa till Nice i september och till Thailand i februari! Så jädra skön och lättanvänd. Den säljs just nu med 25% rea så slå till vetja!!

Nu är vi hemma ett tag igen, jobbet och vardagen börjar nästa vecka men om ett par veckor drar vi iväg igen med husbilen, då är det dags för nästa folkracetävling :-).