Jag har gjort egen alkoholfri glögg

Jag är på jakt efter Blossas 2022 men det är helt omöjligt att hinna få tag på en innan de tar slut. I morse hade de 58 flaskor på Systembolaget i Bålsta, men det gick inte att lägga undan och när arbetsdagen var slut så var även alla de flaskorna slut. Mot eftermiddagen fanns det 72 flaskor i Västerås och 8 flaskor i Enköping, men de hann alla ta slut innan jag kunde åka iväg.

Så.. jag tog tjuren vid hornen och gjorde egen glögg och passade då på att göra en alkoholfri variant.

Vill du ha receptet? Inga problem :-)

Glögg 75 cl – alkoholfri

1 flaska (75 cl) alkoholfritt rött vin
1 dl strösocker
1 påse Santa Maria glöggkryddor
2 stjärnanis
1 apelsin


Gör så här:
Häll i hela flaskan vin i en kastrull.
Häll i alla glöggkryddorna och strösocker.

Värm upp glöggen på mellanvärme. Det ska inte koka men vara varmt.
Låt sedan glöggen stå och dra med lock på i ca 1,5 timme.
Sila bort glöggkryddorna och häll tillbaka glöggen i kastrullen.
Skiva apelsinen i skivor och lägg ner i kastrullen.
Lägg ner 2 stjärnanis i kastrullen.
Låt detta sjuda på mellanvärme i ca 20 minuter så att det blir riktigt varmt.
Sila bort apelsinskivorna och stjärnanis.
Låt svalna och häll antingen tillbaka i vinflaskan eller i en annan väl rengjord flaska.

Njut med skållade mandlar och russin.

Det luktar jul i hela köket efter att ha gjort den här glöggen, och jag var så nyfiken på hur den smakade.

Mina föräldrar kom förbi en stund och hade med sig hembakade mandelkubb så det blev fika i köket innan vi flyttade oss till matsalen och värmde oss vid kakelugnen. Betyget.. pappa sa att det här var en av de bästa glögg jag smakat och även mamma och Micke tyckte att den blev väldigt god. Topp-betyg med andra ord :-). Och ja, jag tyckte också om den!

Jag tog en av Mickes romflaskor som var tom, diskade den ordentligt och tog sedan ett scrapbookingpapper och klädde in flaskan med, enkelt men lite vintrigt. Den passade utmärkt till glöggen!

Fredagkväll, det brinner i både kakelugn och kamin, dessutom eldar Micke utomhus då vi hade en gigantisk trädknota som vi länge tänkt åka iväg med till återbruket men nu får den brinna i eldfatet och den lär brinna över ett dygn gissar jag :-). Vi har köpt konsoller till köket men de behövs kapas så det ska min pappa göra åt oss, sen ska dom på plats. I morgon ska vi ta tag i vår lilla gästtoalett på övervåningen, jag har börjat renovera den men nu ska det läggas in nytt golv.. det kommer bli så himla fint där sen!!

Nu ropar Micke att middagen är klar och sen kryper vi upp i soffan med en serie eller film.. under en tjock filt.. med en kopp choklad.. kanske med vispad grädde?!.. och en pepparkaka, eller två :-). Det är ju ändå fredag. Kram på er!