Före och efter – äntligen en städad farstukvist

Good morning!

Som några av er kanske såg häromdagen så misstänkte jag att en mindre tromb dragit förbi huset. Det är skräpigt precis överallt, både på golv och väggar så det är en del städjobb som krävs :-)

Något som behövdes även innan det här eländet svepte förbi var att städa vår lilla farstukvist. Där samlas av någon anledning allt och ingenting.. saker som ska ut till förråd och garage, saker som ska slängas osv osv.. så jag tänkte ta er med på en osminkad sanning och städrunda.. häng med!

PS! Om ni tycker det ser märkligt ut med färgerna på väggen så stämmer det :-). Den högra sidan har jag börjat måla om men det ska målas en gång till och sen ska listerna och fönsterna bli vita, så när vädret har lugnat sig lite ska jag ge mig på resten av framsidan.

Det var verkligen hög tid eller egentligen borde det varit tid för länge sen, att plocka bort gamla penséer ur hinken och krukor och ersätta med något annat. När jag skulle lyfta ur den här härvan med penséer så visade sig att det var fullt med myror och små vita larver i HELA krukan.. uuuuäääck.. jag slängde ut allt i en stor sopsäck och sen kändes det som att det kliade på hela mig resten av kvällen.. bläää!!

Som ni ser så har vi ganska gammalt virke på trappen och även stentrappsteg.. detta ska vi åtgärda senare i sommar, och bygga ihop entrétrappen med altanen så allt går ihop, och ser friskt och fräscht ut.

Här kan ni se hur skräpigt det ser ut på golvet och väggen utanför ytterdörren. Så här ser det även ut i hela uterummet pga att vi inte har fått våra takfönster levererade ännu så det är öppet upp i nock än så länge. Det är verkligen blästrat överallt med löv, jord, insekter.. så det är bara att sopa och sen köra med högtryckstvätt för att få rent överallt.

Ja, så här kan det se ut.. inte direkt blogg- eller instagramvänligt. Undrar om det någonsin ser ut så här hos andra inredningsintresserade influencers? Det kan det ju inte göra för det är ju alltid så vackert överallt. Våra fyrkantiga betongkrukor som jag egentligen gillar massor börjar vittra sönder och se allmänt trista ut så jag ska se om de går att pigga upp, annars får de nog åka till soptippen.

Något som inte heller är så där skimrande vackert är hur jag ser ut när jag påtar i trädgården.. bleka ben, cykelbrallor, en sliten t-shirt, ingen behå (så då måste man gömma sig bakom hinken när man tar bilden *fniss*) och håret i trasslig tofs.. och självklart handskar :-). Men nu då kör vi igång. Slänga, städa, plocka, sortera!!

Efter att ha plockat bort allt och sopat och spolat rent fick det flytta in lite nya fräscha blommor i hinkar och krukor.

På väg hem från jobbet stannade jag på JYSK för att se om de hade några krukor till trädgården, men där hittade jag den här bänken med förvaring under sitsen. Den var nersatt till 500 kr så den fick följa med hem direkt. Den var superenkel att montera, jag gjorde den nog på typ 10 minuter. Kuddarna hittade jag i förrådet och i bänken kan vi nu ställa askhinken, gummistövlar och annat sånt som vi vill ha nära men inte inomhus. Så jäkla nöjd!!

Sen skulle jag såklart vilja stajla det ännu mer men det får växa fram. Vi har pratat om att glasa in den här delen och flytta ytterdörrarna fram till andra öppningen för att få en större hall så därför lägger jag inte alltför mycket energi och pengar på att fixa här förrän vi bestämt hur vi ska ha det.

Så här ser det ut om jag står på altanen och tar en bild på farstukvisten. Vi har en sån underbar kvällssol från den här vinkeln, så här kan man verkligen mysa på kvällskvisten.

Till ytterdörren har jag beställt och hämtat hem nya glas så på semestern ska jag plocka bort dörrarna, slipa dem, måla dem vita, sätta i nya glas och nya lister på insidan.. det kommer att bli ett gigantiskt lyft för huset, både in- och utvändigt.

Om jag sitter på den nya sittbänken så ser jag den här vyn, ut över trädgården. Inte alls tokigt faktiskt!

Rosor är något jag inte varit förtjust i förut, men de sista åren har jag insett hur otroligt fina de är och nu vill jag ha rosor överallt.

Så nu är det färdigstädat.. klockan blev 21.00 och jag insåg att jag inte ätit middag än.. så nu blir det en kopp te och ett par smörgåsar innan det är dags att krypa i säng. Jag tog den sista energin till att redigera bilderna till det här inlägget, sopade rent under bordet och fåtöljerna, i fåtöljerna och på bordet, så jag kunde sitta där.. men nu är det tack och godnatt.

När ni läser det här är det freeeedag och min plan är att kanske lägga golv i uterummet. Jag har aldrig lagt klickgolv men jag får väl prova. Det finns ju en chans att det kan gå bra också :-). Ha en underbar fredag kära ni 💖