Den lilla toaletten – före och “efter”
Inlägget innehåller reklamlänkar till Mio och Ellos

Ja.. bilderna ovan talar kanske sitt egna språk.. i princip så har vår lilla toalett på övervåningen sett ut så här sedan vi flyttade in. När jag tog bilderna så hade vi redan börjat lägga nytt golv, men innan var det en beige plastmatta på golvet och taket var omålat. Men ni kanske kan känna att det inte var så upplyftande att gå på toa där :-).

Men vet ni.. för bara ett vrakpris och ett par kvällars jobb så var det nästan klart.. för att ha råd att byta ut allt såsom handfat, blandare, toalettstol.. det har vi inte utan vi ville bara få det lite trevligare med små medel.

Jag var till favoritbutiken för tapeter och färg, Ackes Färgcenter i Enköping, och tittade på om jag kunde hitta någon tapet på tapetrea då de nästan alltid har lite olika rullar på rea. Jag har gjort några samarbeten med dem och har ett pågående också i vår hall, och jag känner några av de som jobbar där så det är alltid så kul att åka dit.

Däremot så fanns det inget som passade mig på rean då jag hade en bild av vad jag ville åstadkomma. Döm då om min glädje när den tapet jag fastnade för redan när jag klev in i butiken fanns i ett kit med de två sista rullarna ur en hel batch som jag fick köpa till ett kraftigt rabatterat pris och åkte lycklig hem därifrån.

Golvet vi lade hade vi kvar hemma efter tidigare renoveringar så det räckte precis lagom att använda här. Den lilla guldhyllan hittade jag på Marketplace för en spottstyver, men den finns att köpa här om du skulle bli sugen på en likadan :-).

Krokarna som jag hängt handdukarna på är köpta på IKEA och hör egentligen till en köksstång men passade utmärkt här. Ljuslyktan hittade jag i ett skåp här hemma, och doftstickorna säljs nu på rea på Mio. Spegeln finns på Rusta.

Det är inte 100% klart än. På motsatt sida om spegeln sitter en guldfärgad ram och fotot som ska sitta där kom hem med posten idag så ni får visualisera ett stormigt hav med åskhimmel, tagen vid Ystad havsbad förra sommaren. Det ska även monteras en toapappershållare men jag kan inte riktigt bestämma mig var den ska sitta så än så länge får toarullen ligga och vänta :-). På golvet ligger en rund badrumsmatta som jag också hade hemma i garderoben, och det som kanske saknas är lite fler små saker på hyllan men det får växa fram.

Hittills har jag lagt ner totalt 1437 kr (utöver det vi köpt och fått tidigare då förstås) på denna renovering och ett par kvällars jobb. Om ni vill veta vad som kostade vad så se här nedan:
– Tapeter: 600 kr (Boråstapeter Dahlia garden)
– Badrumshylla: 350 kr (finns här på Ellos)
– Toapappershållare: 399 kr (denna från Bauhaus)
– Doftpinnar: 49 kr (Norrviken från Mio)
– Laminatgolv: 0 kr (detta från IKEA, hade ett paket kvar i förrådet)
– Tavelram: 0 kr (denna från Mio, hade en sparad i förrådet)
– Spegel: 0 kr (denna från Rusta, hade sparad sedan tidigare)
– Krokar för handdukar: 39 kr (dessa från IKEA)

– Badrumsmatta: 0 kr (hade denna sedan tidigare, från Mio)

PS! Vill du kanske framkalla något fint att sätta i ram hemma hos dig så kika gärna in på min Printler-butik där jag har flertalet härliga motiv.

Jag ska försöka ta fler bilder när allt är helt klart, men det är inte så lätt att få till fotovinklarna med kraftiga snedtak och små utrymmen :-)).. men ni fick en liten sneek-peak i alla fall. Jag hoppas att ni tycker att det blev lika fint som vi tycker, för vi är supernöjda över vår light-renovering som gjorde en sjujäkla skillnad.