Dags för nya utmaningar i vardagen

Hej på er!

Det händer saker, inga omvälvande grejer men ändå lite nytt. Under tre dagar i veckan har jag varit på HR-konferens med min nya kollega Lilian. Vi var på vackra Furusunds värdshus ute i Stockholms skärgård. Men låt oss börja “från början” :-)

I augusti i år så gick vi på Basalt ihop med Omegapoint som är en större koncern. Som många av er säkerligen vet så när man går ihop med en koncern så blir det vissa förändringar, framför allt inom det administrativa arbetet, och så blir det även för oss. Vi ska såklart inte slå oss för hårt på bröstet men vi har väldigt mycket på plats i form av rutiner, processer, kunskap osv.. så vi vet att vi kan bidra på många olika sätt i koncernen.

För mig personligen så blev jag tillfrågad att bli koncernansvarig för ett block av HR-uppgifter som innehåller tex lönemodeller, lönekartläggningar, förmåner och andra kompensationer, personalhandböcker och att hitta ett gemensamt HR-system. Ingen liten utmaning, men superroligt att få det ansvaret. I samband med detta anställde vi också en tjej som ska jobba med rekrytering så jag har fått en ny kollega som jag kommer jobba ganska nära hela tiden, vilket också ska bli jättespännande.

Dessa tre dagar på Furusund var den första gången som alla som jobbar inom HR på hela koncernen träffades. Vi fick den nya HR-organisationen presenterad för oss av koncernens HR-direktör och sedan handlade dagarna mycket om att lära känna varandra, se vilka likheter och skillnader vi har, hur vi ska jobba tillsammans osv..

Vi fick en jättehärlig vinprovning, massor med god mat, lika många gapskratt och utmanande arbetspass. Jag hade tre mycket mycket trevliga dagar och är jättepeppad och lite nervös för de nya uppgifterna som kommer med detta. TACK alla inblandade för dessa dagar!

Nu är det söndag, och det finns inga måsten, inga planer.. men självklart en massa saker som borde bli gjorda. Vi är inte helt färdiga med taket på vårt uterum, vi är inte heller färdiga med trappan ner för slänten mellan den högre delen av tomten och den nedre.. och männen i familjen behöver vinterförvara alla folkracebilar och städa undan alla verktyg, däck osv.. för nu är deras säsong över för året.

Nästa helg är det dags att köra upp husbilen till Säfsen för vintersäsongen så den är nytvättad, men ska städas invändigt och inventeras så vi har alla saker med oss som behövs.

Så.. vi tar en lång härlig mysmorgon och sen tar vi tag i en skön och solig söndag.