Sommaren blir till höst och vad har hänt här då?

Dagarna flyger iväg och min vardag tog överhanden. Vårt företag har gått samman med en stor koncern och jag har fått en lite utökad roll med fler arbetsuppgifter och mer ansvar vilket är jätteroligt. Samtidigt har vi varit underbemannade och vi har varit flera personer som hjälpts åt att hålla allt flytande på bästa sätt, och i går kom en ny kollega som jag nu håller på att lära upp. När det är klart ska jag även lämna ifrån några av mina gamla arbetsuppgifter till en annan kollega vilket blir logiskt för oss båda, och jag får utrymme att verkligen kunna leverera på ett mycket mer stabilt och tillfredsställande sätt.

För er som kanske inte vet så jobbar jag med en delad roll på ett IT-säkerhetsföretag. Till ca 80% jobbar jag som HR Business Partner och resterande ca 20% jobbar jag som Säkerhetsadministratör. Det är verkligen superskoj och med det nya sammangåendet så ser det ut som att jag kommer att få mer krav och uppgifter att förhålla mig till så det är spännande.

Men nog om jobb nu.. tillbaka till det som hänt mellan det senaste inlägget och idag, och det har ju hänt en hel del faktiskt även på den privata sidan. Så jag tänkte att ni ska få hänga med på en bildkavalkad, och ni är nog en del som sett bilderna redan på Instagram, men ni får hänga med ändå :-)

Tidigare i somras var vi äntligen uppe i vårt kära Säfsen och tittade till vår förstuga, badade och hade det gott. Micke och Thomas körde även folkracetävling i Fredriksberg, och just folkrace är något som varit tongivande för vår sommar.. när två i familjen tävlar så vill jag ju förstås också vara med och heja på även om just folkrace inte intresserar mig nämnvärt.

Med oss till Säfsen hade vi fått en superfin gasolgrill med tillhörande campingbord från Campingvaruhuset, för att testa dem i husbilslivet. Jag kan varmt rekommendera dem båda, och gasolgrillen är suverän.. smidig att packa med sig men stor nog för en familj. Köp den vetja :-)

Nu längtar jag tills vi kommer upp igen, både för att göra ordning förstugan för husbilen men sen också för att parkera husbilen för vintersäsongen!!

När Micke åkt tillbaka till Norge.. då parkerar jag mig glatt i mina föräldrars husbil och hänger med på semester.. den här gången blev det en spontan tur ner till västkusten. Häng med :)

Vi stannade som tidigare i Hunnebostrand och njöt av sol och värme, glass, promenader och god mat. En tur till Smögenbryggan blev det också, men det var fruktansvärt hett, lite för mycket folk och trångt på alla restauranger så det slutade med att vi tog husbilen tillbaka till Hunnebostrand och bara slappade.

Att få en skål med färska räkor och en iskall cider på restaurang Röde Orm i Grebbestad var inte heller alls tokigt vill jag lova. Fy fasiken så gott och vilken perfekt service! Hit ska vi igen nästa sommar har vi lovat svärsonen Adam som aldrig varit på västkusten!!!

Att umgås med familjen är något vi gjort hela sommaren.. och den här lilla parveln.. vår älskade prins William, han har precis hela familjen lindad runt lillfingret.. det finns ingen som imponerar så stort på oss som han. En helg gudomlig unge som jag är oändligt stolt över att vara mormor till :-)

Återigen var det dags för en folkracehelg, denna gång i Årsunda, och vi campade på Årsunda strandbad och fick helt perfekta platser närmast vattnet. Vi busade, spelade kort, flöt bort i värmen, njöt av rolig folkrace och av en magisk solnedgång från restaurangen.

Vårt husbilsåkande fortsatte ända in i september. Min mamma har länge sagt att hon vill strosa runt i gamla stan i Stockholm utan att behöva stressa hem, så vi tog med oss husbilarna och hela familjen och campade på Långholmens husbilsparkering i Tantolunden. Ungefär 500 meters promenad till tunnelbanan och då kunde vi åka fram och tillbaka in till centrum och gamla stan. William tyckte att det var supersuperkul att åka tunnelbana och på fredagkvällen hamnade vi helt otippat i Kungsträdgården där det var IDOL-kvalfinal så det var riktigt kul att se live.

På lördagen strosade vi runt på Fotografiska på förmiddagen vilket faktiskt var en besvikelse tyckte jag denna gång. Dagen fortsatte i Gamla stan med lite fönstershopping och stopp vid lite vattenhål. På kvällen firade vi Thomas som fyllt år på fredagen, och det firades med italiensk middag på Järntorget hos restaurang Tre valv vilken jag varmt kan rekommendera. Vilken mat och vilken service!! Helt underbart ställe.

Söndagen avslutades med ett besök på Naturhistoriska museet och William fick gå på bio för första gången, och se en sköldpaddas liv på Cosmonova. Det var en hit.. och museet med alla djuren var riktigt kul.

Nu är vi redan inne i slutet av september och jag har fått hjälp av Nathalie att klyva en massa ved och när vi hade bara en “liten” hög kvar så kom veckans regnväder över oss och det som är kvar får vänta några dagar på att bli fixat. Här inne sitter jag nu ensam i soffan, med er framför mig, ett matlagningsprogram på TV och elden som sprakar i både kakelugn och kamin.. här gäller det att spara på elen och uppvärmningskostnader. Micke och Thomas mekar folkracebilar i garaget tillsammans med Mickes bror Niklas.. och jag.. jag har faktiskt skapat ett Instagramkonto för våra husbilsäventyr. Hur det kommer att växa fram får tiden utvisa, men lite kul att inspireras av Katarina var det allt.. äntligen fick jag den spark i arslet som jag behövt för att skapa det kontot.

Och nu måste jag lägga in mer ved i kaminerna, annars får jag bannor av mannen när han kommer in..så tack och hej för denna gång, mina kära läsare. Ni betyder ALLT för mig och mitt sociala nätliv!!