En solig söndag i trädgården

I går vaknade vi upp och hade inga måsten alls inbokad.. vi skulle inte bort någonstans, det var inga saker bokade i kalendern.. det var väldigt länge sen vi hade en söndag där vi båda var hemma, ingen skulle bort och göra något.. så himla skönt!

Bara för att det inte finns några måsten så finns det rätt många projekt som ska ros i land och annat som “bör” göras när man bor i hus på landet. Som att kratta hundra tusen ton löv till exempel.. alltså, jag ska fasiken uppfinna en megastor lövdammsugare :-)).

Det är jättebra motion, det vet jag.. men min nacke och diskbråck gillar INTE att kratta löv.. jag fick ihop 4-5 högar, sen var jag tvungen att ge mig. Jag ska göra ett försök med lövblåsen vi köpte förra året och se om jag kan få iväg lite mer.

Lite nytt och höstfint i krukorna utomhus var också verkligen på tiden.. jag hade tre rosbuskar som satt i krukor, som jag planterat ner i rabatten utanför fönstret istället.. och i en av krukorna vid ytterdörren blev det en mix av höstväxter. Visst blev det väl fint :-)

Altanen var full med löv, och utemöblerna också.. så jag for fram som värsta Mary Poppins med sopkvast och ställde undan möblerna inför vintern, sopade bort alla löv och planterade om i krukan vid hörnet av altanen. Nästa år ser det ut som att det är dags att olja in altanen igen.. men det förtränger jag ett tag till :-)..

Till sist så plockade jag upp den sista färskpotatisen ur pallkragarna innan frosten kommer, så på söndagkvällen blev det nykokt färskpotatis, köttbullar, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.. HUUUUR gott som helst!! Och ännu godare blev det eftersom elden sprakade i kakelugnen och hela stora familjen var samlad. Ljudnivån var på topp när William busar med sin morfar.. vi andra pratade om allt mellan himmel och jord, någon tittade på ny bil, några pratade eldragningar och folkracebilar, mamma hade ont i en arm efter att ha ramlat med min bror som fick ett epilepsianfall igen och så är det jämt hos oss.. halvt kaos men så otroligt mysigt ändå.