Man blir aldrig besviken på galetterna hos Crêperie Tati

Att komma till Fårö utan att besöka Kutens bensin och äta galettes på Créperie Tati är inte ett alternativ.

Om Kutens bensin

Kutens bensin grundades på 80-talet av Thomas Lindholm och hans kärlek för 50-talets Elvis, James Dean och enligt utsago, hans mamma. När man kommer fram till gården så möts man av mängder av rostiga och dammiga oljefat, trasiga cyklar och skyltar skapade av drivved. Där finns även rostiga gamla bilar, en retrosliten kiosk, neonskyltar och en hel del skrot.

Hoppas på konsert här någon gång framöver

På somrarna arrangeras det konserter hos den gamla bensinmacken så håll koll på Facebooksidan så du inte missar något. Tidigare har Billy Lee Riley spelat här, och även Carola och Pugh Rogefeldt. Själv önskar jag att jag hade varit på plats och hört Carola framträda i den här miljön. Coolt! Ett motto de lever för här är fuel for the soul och jag tror att både musik, miljö och mat speglar det mottot mycket väl. På kvällen tänds alla små ljusslingor i klassisk amerikansk anda, med mängder av färger. Hög mysfaktor!

Vill du äta crepes eller galettes så måste du såklart göra det på Creperie Tati. Vill du ha lite matigare varianter så väljer du crepes och vill du bli proppmätt på söta goda galettes så prova en med päron och potatis. Så läckert! Jag själv har varit där tre gånger tidigare och när jag tänker till så har jag ätit en James Dean varje gång :-).

Andra alternativ finns också..

Vill du prova på något annat att äta så finns Bistro Albatross som serverar svensk och fransk husmanskost, eller Elsies café där du kan ta en fika i trädgården.

Vi lämnar det kliniska 2020

Jukeboxen spelar lite raspiga amerikanska gamla 50-talshits och det känns som att man kliver ut ur 2000-talet när man kliver in genom dörrarna till creperiet. Man kan inte boka bord, men det finns alltid en liten plats att placera rumpan på. Det tar lite tid då köerna ofta är långa och maträtterna är ganska avancerat tillagade men det är det värt. Slå dig ner, ta det lugnt och njut av omgivningarna och bygg upp hungern ordentligt, för det kommer du att behöva! Det finns glutenfria alternativ och alla grönsaker som används är lokalt närodlade.

Denise står snällt i kö för att beställa :-)

Jag åt en crêpes med skinka, potatis, flera sorters ost, äpple och grönsaker. Alltså helt himmelskt gott.

Till dessert så delade jag på en galette med jordgubbar, vaniljglass, grädde och chokladsås med prins William. Vi kan säga så att han åt upp alla jordgubbar och glassen och jag fick pannkakan :-)).

Praktisk info

Praktisk information om Crepêrie Tati
Hitta till Kutens Bensin: Karta

Crepêrie Tati är öppet:
11.00 – 20.00 alla dagar i veckan

Kutens bensin och Crepêrie Tati
Friggars 1119, Fårö
www.facebook.com/kutens.bensin