Vårt förtids-julfirande 2022
Inlägget innehåller reklamlänk till Mio och Cervera

Söndag och juldagen.. eller nej, så är det ju inte men det känns så :-). Vi firade julafton här igår och även om det var fejk så kändes det som riktig julafton och som någon sa… vi kan fira julafton när vi vill. Så är det ju!

För er som undrar om vi blivit helt knasiga så är det för att Micke åker till Stavanger på tisdag och kommer hem igen den 4 januari, vilket även kan bli förlängt till någon gång i slutet på januari om jobbet kräver. Förutom det så åker Nathalie (vår sons flickvän) till hennes pappas familj på Gotland över jul, och Denise (vår dotter), Adam och prins William firar julafton med Adams sida av familjen.. så då bröt vi alla traditioner och firade julafton igår.

Jag vet inte riktigt hur, men det kändes väldigt mycket mer avslappnat och “ostressigt” när vi gjorde så här, eller så kanske det beror på att jag vet att julafton också finns kvar om en vecka och då kan jag fira på ett annat sätt. Hur jag ska fira den vet jag inte än, men jag gissar att jag kommer umgås med mina föräldrar och sonen som inte åker med till Gotland i år.

Vi hade delat upp julbestyren lite och firade hemma hos oss. Mina föräldrar hade fixat smarrig Janssons frestelse, egen inlagd sill, omeletter, Mickes mamma hade rullat supergoda köttbullar, Nathalies mamma kom med enastående praliner till dessert och vi hade köpt delar av middagen också. Och så fanns det massor med sill, bröd, goda ostar.. och mycket mer än vad vi egentligen behövde.

Den här lilla buskorven hade ju sovit hos oss sedan fredagen då vi följde med honom till frisören, och hans energi är outtröttlig :-). Han svänger friskt mellan att busa och gosa och självklart är morfar med på noterna fullt ut. Älskar dom här killarna!!!

Svärsonen Adam.. som William är sjuuuuukt lik, fixade tjusigt tunna skivor av pappas traditionsenliga julskinka.

Medan det fixades i köket så fastnade Thomas och Nathalie i soffan med varsin telefon, Nathalies mamma Madde spelade brädspel med William och det var precis så här avslappnat som jag gillar när det är. Inte så uppsjåsat, inte så pretentiöst och utan en massa måsten.. utan bara mysigt!

Min tomte som faktiskt är det enda röda julpyntet jag tar fram, den har jag ärvt av min mormor och morfar och den betyder väldigt mycket för mig. Tomten visade vägen mot de fina snapsglasen som står på hyllan, men det roligaste var att snapsen som låg på kylning aldrig kom fram. Alla var fullkomligt nöjda med en julöl eller iskall julmust :-)

Den här julmusten köpte vi på ICA Maxi i Enköping och överraskade min pappa för han hade läst att den var utnämnd till Sveriges bästa julmust 2022 och den enda butik han kunde hitta via nätet att den fanns att köpa på var i Sundsvall :-)).. döm om hans förvåning när vi sa att vi köpt den i Enköping.. och populär blev den för den var verkligen jättegod!!

Flaskorna behåller vi och tar bort etiketten på, så får jag en spark i arslet att göra egen saft till sommaren. En bra uppmaning i min strävan att odla och självhushålla mer!

Vi hjälptes alla åt att ta fram mat och efter middagen så sade det bara swish så var allt undandukat, diskat och iordningsställt.. åh vad jag är tacksam för alla som bara hjälpte till så där en liten stund, det är ju mycket trevligare att få sitta ner och tjattra när det är undanplockat.

Herrarna i sällskapet hamnade i vardagsrummet och pratade, vi damer satt kvar i matsalen vid kakelugnen och pratade om allt mellan himmel och jord medan William susade runt och busade, spelade spel, lekte med bilar, byggde pussel och hade det gott.

Efter middagen spelade vi alla julklappsspel och vi fick fuska lite så att William slapp flytta eller byta bort det paket som var gjort för honom, men vi hade riktigt roligt, det var snabbt, snurrigt och det skickades paket fram och tillbaka och det slutade med att jag fick ett pussel och ett rese-Alfapet som passar perfekt i husbilen, och Micke fick kex och marmelad.

Jag hade hjälpt mina föräldrar och även Mickes föräldrar att köpa julklappar så det fanns tex en mugg med fin uppmaning på, en jättefin burk för värmeljus eller kaffe, en tändsticksburk, en fin bricka och mycket annat att kunna få :-). Jag hoppas och tror att alla blev nöjda för sina paket.

Eftersom vi alla är vuxna så har vi valt att göra så här för att inte bara köpa för köpandets skull, för att aktivera oss lite på julafton och för att alla ska få något. Förutom det så åker vi ju väldigt snart till solen och värmen och lägger våra små slantar där istället. Alla vi behöver köpa badskor och snorklar till exempel.. så det blir en gemensam tur för att köpa lite såna tillbehör istället, så får alla det dom själva vill och behöver.

Mot kvällen så byttes delar av sällskapet ut och våra goda vänner Marika, Anders, Fanny och Nikolai kom över och käkade lite rester och så dukade vi fram sällskapsspel och godis. När de åkte hem så slocknade vi gott och mycket nöjda efter en jättetrevlig “julafton” med nära och kära.

Stort TACK till alla inblandade, det var verkligen en underbar dag ❤️. Och idag fortsätter trevligheter varvat med lite mer fixande med vår lilla gästtoalett, som ni snart ska få se hur den blev.