På julmarknad vid Falu koppargruva

Trevlig andra advent på er 💖. Vi började dagen i ett iskallt ridhus där vår dotter tävlade och i sin hopp-klass red hon helt felfritt och dessutom med den snabbaste tiden så vi är så stolta och hon red så jädra fint. Filmen på hennes omgång kan du hitta på min Instagram här om du vill se.

Efter att hon ridit klart så tog vi med oss William och åkte vidare mot Falun och julmarknad vi Falu koppargruva.

William ville träffa tomten men när han väl såg tomten så blev det lite läppdarr.. men då kom tomten fram och satte sig ner och busade med William så han tog udden av det lite läskiga och då gick allt bra och sen var han nöjd för resten av dagen. Och jag måste tillägga att tomten var enastående fint klädd.

Att få springa runt och busa med morfar, det är livet det ❤️. Och Micke som är mer busig än något barn som finns njöt nog minst lika mycket. William är så himla glad när morfar är hemma från Norge så det är fullt mys som gäller.

På marknaden kunde man köpa allt mellan himmel och jord. Varför inte ta en fika med glögg och grillad kanelbulle? Det var något nytt för mig i alla fall :-). Vi köpte med oss brända mandlar såklart, det är nästan ett måste!

Runtom på marknaden stod stora betongrundlar med sprakande eldar vilket var perfekt att värma sig vid för idag mitt herrskap var det rejält kallt ute.. det drog genom både märg och ben.

Vi fick med oss hem något jag velat ha ända sen vi flyttade ut på landet men de har alltid varit slutsålda när jag lyckats hitta var de säljs.. men nu så har vi en stor och en liten vedkorg i flätad spån. I ett gammalt 1800-talshus som vi har så hör de till, både att hämta ved i såklart, men framför allt som en vacker dekoration. De får ni se en annan dag, när de står på sin plats fyllda med vedträn 🌟

Nu är andra advent snart till ända, och här sprakar elden i både kamin och kakelugn så vi kan sova utan raggsockor, och jag har parkerat mig i soffhörnet med en tjock pläd och TV-dosan i handen för här ska väljas julfilm. Jag hoppas att just DU har en jättemysig adventssöndag ❤️