PR-policy

Min PR-policy

Här på Från tekopp till bergstopp är det jag, Ulrica Hållén, som huserar tillsammans med min sambo Mikael Johansson, och allt som skrivs här är skrivet med mina egna ord. I vissa inlägg hänvisar jag till annan text men då märks det ut synligt att texten är skriven av annan person eller företag. Jag skriver om våra resor samt andra trevligheter och upplevelser som intresserar mig och om sådant som jag tror och hoppas ska intressera mina läsare. Jag förbehåller mig rätten att välja vad jag vill skriva om och följer svenska, pressetiska regler. Era kommentarer på mina inlägg betyder massor och jag filtrerar endast bort kommentarer som innehåller rena personangrepp mot mig eller mina läsare, samt de som bryter mot svensk yttrandefrihetslag.

Pressutskick och produktprover

Jag tar emot pressutskick, produktprover och blir inbjuden till event, ordnade av företag, för att få information om nya produkter och kunna bevaka de senaste trenderna. Detta avsätter jag min tid till för att kunna inspirera. Jag ansvarar inte för pressutskick eller produktprover och företaget får ingen garanti för att jag ger ett omnämnande i min blogg. Om jag väljer att skriva om detta så skriver jag alltid i mina egna ärliga ord, både det som känns bra och dåligt.

Partners och samarbeten

Jag följer Sveriges Annonsörers riktlinjer och marknadsföringslagen. I de fall jag fått ersättning, i pengar eller saker, för att skriva ett blogginlägg så märks det mycket tydligt upp på bloggen. Jag skriver endast om produkter och tjänster som passar in i min blogg, som intresserar mig och som jag kan stå för. Mina recensioner är alltid ärliga och jag utgår ifrån mina egna synpunkter och erfarenheter även om företaget har egna texter som de vill införa i inläggen. Jag jobbar kontinuerligt med min SEO som även gynnar de företag jag samarbetar med.

Annons och Affiliatelänkar

En annons eller affiliatelänk är en produktlänk som innebär att om du följer länken och sedan köper produkten så får jag en liten procent på den vinsten som ett slags tack från företaget. Precis som med sponsrade inlägg så styr inte affiliatelänkar vilka slags produkter jag väljer att tipsa om. Jag länkar bara till produkter som jag verkligen tycker om, som jag själv har använt och som jag hade tipsat om även utan ersättning. Inläggen märks tydligt upp med texten “Inlägget innehåller affiliatelänkar”

Representerar du ett företag som du tror kan vara relevant och intressant för mig och mina läsare?

Förslag gällande samarbete, produktutskick eller annonsplacering välkomnas varmt! Hör jättegärna av dig till mig på hus30(at)telia.com eller via kontaktformuläret. Läs gärna inlägget hos Better Bloggers om Riktlinjer för dig som jobbar med PR & reklam i sociala medier

Medlemsskap

Jag är medlem i bloggnätverket Influencers of Sweden som arbetar för att skapa en yrkesmässig standard för bloggbranschen. Jag har skrivit under uppropet #jagsmygerinte för en etisk och professionell bransch.

jagsmygerinte_hus30

Spara