Vad har vi odlat i år? Häng med så får du se!

Jag tänkte ta er med och se vad vi har stoppat ner i våra odlingar. Uppe i trädgården närmast huset har vi sedan tidigare både krusbärsbuskar, vinbärsbuske, rabarber, äppelträd, blåbär och smultron. Sen har vi planterat sparris och om allt går väl så kan vi skörda sparris för första gången i år.

I våra pallkragar så har vi potatis i två av dem, gammaldags hallon i en och sen ska jag flytta våra jordgubbsplantor från en liten pallkrage som murknat sönder till den bredvid hallonen, men det tar jag en annan dag :-)

På bordet står en kruk/busk-tomat som är en nyhet 2022 – Busktomat gul 114. I ampelkrukan hänger en jordgubbsplanta – Fragaria röd.

I dessa krukor samlas det paprika, tomater och dahlior av olika slag. Se en lista under nästa collage.

Bild till vänster:

Dahlior: Café au lait och Schmuck Oder.

Bilden i mitten:

Paprika: Snacky orange paprika – liten, söt snacks-paprika
Tomat: Busktomat orange 113 – en nyhet som inte blir så hög men tomaterna blir söta och kraftiga.
Tomat: Busktomat Totem
Tomater: Okänd sort som jag fått av min svärdotter

Bilden till höger:

Dahlior: Labyrinth, Orange nugget, Kaktus my love och Lavender perfection

Bredvid växthuset har vi tre fyrkantiga pallkragar som jag byggde av spillvirke från vårt takbygge till uterummet. Det blev exakt en-metersbitar till övers så de målade jag med svart slamfärg, skruvade ihop och gjorde pallkragar av dem.. så mycket smartare än att bara kasta det överblivna virket.

Här har vi i pallkrage nummer 1 (sommarblommor):

Aster
“Princess mix”
Rosenskära
“Vega white”
Aster
“American branches mix”
Rosenskära
“Purity”

Här har vi i pallkrage nummer 2 (grönsaker):

Sommarmorot
“Purple dragon”
Morot
“Mokum F1”
Sommarmorot
“Nantes 2”
Dill
Sommarmorot
“Parijse markt 4”
Isbergssallad
“Great lakes 118”

Här har vi i pallkrage nummer 3 (grönsaker):

Rädisa
“Easter egg”
Rödbeta
“Detroit dark red 2”
Sockerärtor
“Norli”
Rödbeta
“Babybeat”
Gul rödbeta
“Burpees golden”
Polkabeta
“Chioggia”

Nu ser jag fram emot massor när tomatplantorna växt upp och det är grönt i hela växthuset och i pallkragarna. Jag ser fram emot när vår trappa är färdigbyggd så jag kan trippa nerför slänten till växthuset och hämta en tomat på morgonen, och så ser jag fram emot att sitta där och ta en kopp te till frukost i värmen – när den nu tänker behagas komma.

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  31 maj, 2022

  Oj, jäklarns vad du har odlat! Jag gissar att det är/skulle varit bilder där du skriver om pallkragarna, men jag får inte upp dem. Även om jag byter till Chrome. (Kan vara bra att veta, menar jag).

  Jag har ännu inte hunnit så ett enda frö. Dels har vi haft smycket med murbygge och annat och dels har det varit så kallt. Men i helgen hoppas jag att det funkar.

  Kram Lena

 2. Svara

  Sallys hus

  28 juni, 2022

  Hallojsan…
  Ooooj vad mycket smarrigt du petat ner i krukorna och vilket fint växthus <3
  Det var så länge sedan jag skrev något….smyger mest in här och är tyst….så dumt ju…
  Kan ju i alla fall viska heeeeejsan <3

  SÅ kul med husbilen…det är som ett gift tycker jag och man vill bara åka i väg igen och igen….och igen…
  Vi slappnar verkligen av och släpper alla måsten.. SÅ skönt ju!

  Kram fina du och hoppas vi kan ses framöver <3

LEAVE A COMMENT