Veckans tips: Podd och Blogg

På utflykt till Venedigs vackra kanaler 2017

Blogginlägg som sticker ut

Något som rasar just nu är debatten om flygskam, och två av mina favoritbloggare skriver om debattklimatet som råder. Jag själv erkänner att jag inte är fullständigt insatt i klimatdebatten som råder, men självklart är jag inte heller korkad utan försöker tänka mig för och strävar efter att lära, ändra till mer klimatsmart tänk och göra mer rätt än fel. Något jag däremot reagerat på är skrämseltaktiken som näst intill slagit över till häxjakt, privatpersoner emellan. Den tycker jag inte om.

Jag kan inte säga att jag kommer att sluta flyga, då skulle jag hyckla.

Visst ska vi hjälpa varandra att gå framåt och göra vårt bästa för miljö och omvärld, men att börja behandla varandra illa på vägen känns inte som den rätta vägen. Innan någon nu börjar ifrågasätta vem som behandlat mig illa så vill jag säga att jag inte själv blivit drabbad då jag valt att inte uttala mig tidigare och för att jag känner att jag inte har kunskap nog att göra ett nyanserat uttalande.. men när jag läste nedanstående blogginlägg så måste jag säga att jag håller med om deras ord om debattklimatet.

Läs och se om du håller med eller inte:

Usel klimatdebatt med godhetsknarkare och hycklare

Klimatångest och lästips

Poddar som kommer förgylla din dag

Jag lyssnar extremt sällan på poddar, i hörlurarna vill jag ha musik.. men det finns ett par poddar som jag mår bra av att lyssna på, som antingen får mig att tänka till eller som bara får mig att tokskratta för mig själv.

Träningsglädje talks – Sara Rönne
Sara pratar väldigt nyanserat om träning, kroppshets, kost och att må bra precis som du är, och jag gillar verkligen hennes öppna sätt, att inte förbjuda något, inte försöka något men ändå jobba stenhårt för det hon vill ha. Hon inspirerar verkligen!!

Two of a kind – Michaela och Janni Delér
Två systrar, kända genom blogg och Youtube, och så jädra roliga. De pladdrar i munnen på varandra hela tiden, är lika ofta ense som oense, skrattar hejdlöst och diskuterar både blaj och viktiga aktuella ämnen.

19 februari, 2019
22 februari, 2019

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  20 februari, 2019

  Bra skrivet! Håller fullständigt med dig. Det har gått över styr totalt! Jag tror att man biter sig själv i svansen när man attackerar istället för inspirerar att göra vad man kan för att vara rädd om miljön. Jag tror många istället blir anti och gör tvärtemot istället.

  Mycket bra och välskrivna inlägg bakom länkarna också. Läste dem på dagen idag, och ville sen gå in här och kommentera.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   2 mars, 2019

   Ja, jag tror på inspiration och att bjuda på sig själv istället för att klanka ner och skrämmas. Det sägs att skrämseltaktik är det som funkar, men jag vill inte köpa det argumentet. Det finns trevligare sätt också. KRAM

LEAVE A COMMENT