Mitt ledord för 2024 – Välmående

2023 var ett år som sprang förbi lite för fort känner jag. Det fanns en del utmaningar som tagit energi från mig. Jag har haft problem att få kroppen i balans efter min hysterektomi och jag går upp i vikt, jag tappar mycket hår, jag är stel i leder, ömma fötter och energin går lite på sparlåga.

Jag har genomgått lite förändringar på jobbet och med uppköp av vårt företag så har det kommit många nya kollegor, många nya direktiv och processer som ska samköras. Jag fick ny chef i oktober och med det kom stora förändringar som jag behöver förhålla mig till, men som jag ser som positivt för mig ändå och hoppas att jag kommer att få utvecklas och växa och bara känna massor av positiva vibbar i teamet.

Till sist så är det vårt älskade hem där vi båda verkligen älskar vårt gamla sekelskifteshus, men ingen av oss har riktigt tid och energi till att underhålla den stora naturtomten som ligger i två nivåer med stora träd, gamla träd som sprider sig snabbare än vi hinner med och på vintern utmanar tomten oss ännu mer genom att vi knappt kommer upp för backen med våra bilar. Vår husbil kommer inte upp och får stå nere vid stora landsvägen vilket känns mindre bra.

Dessutom har jag ju utvecklat en sjukt jobbig fobi för möss vilket också gjort att jag känner mig så pass otrygg att vara hemma själv när Micke är i Norge att jag faktiskt numera inte alls bor i huset när han är i Norge och jobbar, utan jag bor mestadels hos mina föräldrar i ett av deras gästrum, som numera benämns som “Ulricas rum”. Vi har det supermysigt tillsammans men det är ju inte riktigt så det ska vara när man är över 50 år, eller hur!

Så… vad gör jag åt det här nu då?! Jo, det är där årets ledord VÄLMÅENDE kommer in i bilden. Jag har satt upp några inre mål och visioner som jag vill uppfylla. Vi ska så smått börja motionera mera för att bli lite mer starka och få mer energi. Inga stora flådiga mål men mer promenader och lite mer frukt. Där börjar vi, inte mer än så.

Jag ska också ägna mer tid åt det jag vill göra, som att måla akvareller och läsa böcker. Jag ska hitta ett sätt att ha detta med mig på resor etc så jag alltid kan ta fram det. Jag vill att det ska komma naturligt, göra det små korta stunder då och då och utan någon press på prestation eller resultat. Bara avkopplande!!

Jag har också påbörjat en resa mot att byta bort min ena stora kamerautrustning mot en liten kompaktkamera som kan ligga i fickan på jackan. Bra bilder är en stor passion, men släpa på en stor kamera börjar jag tröttna på rejält mycket. Jag märker att jag fotar mindre och mindre och kanske kan detta vara något som gör att jag tar med kameran lite oftare. Det är värt ett försök i alla fall.. för att blogga vill jag fortsätta med. Det är en dagbok för mig och hela min familj, där vi kan gå tillbaka och läsa vad som hänt genom åren och månaderna. Jag är absolut ingen influencer och bloggar inte för kommersiellt bruk utan bara för att jag tycker om att skapa inläggen och kunna minnas våra gemensamma upplevelser.

Jag tänker inte förodla dahlior och annat i år, utan köpa färdiga plantor. Det är inte så jag vill göra, men jag känner att det får bli så i år, jag vill ägna energin åt andra saker i vår. Det finns så många färdiga plantor som fungerar utmärkt och blir minst lika bra och fina när de växer. Jag har ju förmånen att ha både en mamma och en nära väninna som jobbar på handelsträdgårdar så jag ska nog få till det bra ändå :-)

Vi ska resa ännu mer med husbilen, med vänner och för oss själva. Att stanna vid en liten sjö och tända eld i eldkorgen, läsa en bok medan Micke fiskar och sen äta och dricka gott i skymningen.. japp, det är faktiskt ett mål som både Micke och jag delar. Det är något han uttryckt att han också vill ha mer av, husbilslivet. Vi hoppas såklart få dela det med andra likasinnade och just nu pushar vi en familj i vår närhet till köp av deras första husbil.. ni vet vilka ni är och vi ser såååå mycket fram emot att det ska hända :-)

I samband med detta så tänker vi båda att vi kommer få mer tid och energi för att umgås med våra vänner. Mer grillkvällar, mer chill, mer härliga kvällar med samtal om livet över ett glas bubbel, mer resor tillsammans..

Till sist så har vi tagit beslut om att vi kommer att sälja vårt älskade hus och flytta någon annanstans. Vi älskar verkligen vårt hus och om det gick att lyfta huset och flytta det till en annan plats så hade vi gjort det direkt.. men vi kommer helt enkelt att börja leta efter något liknande, men på annan plats. Vi vill ha en mycket mycket mindre tomt som är mer lämpad för det vi söker. Micke vill ha en lada eller maskinhall för folkraceverksamheten och jag vill kunna sköta trädgården själv, med odling, underhåll och så vill vi ha husbilen närmare huset. Jag vill också bo i en by där jag känner större trygghet att vistas själv hemma och vi vill båda bo kvar i den bygd där vi nu bor för att bevara närheten till mina föräldrar och båda våra barn som numera bor väldigt nära. När detta händer vet vi inte, för kriterierna för nytt boende måste ju uppfyllas, priset ska vara rätt och så.. men min dröm är att det sker under 2024. Så alla ni som bor i Fjärdhundra.. något tips?

Allt detta kombinerat tänker jag att det ska bidra till ett välmående i kroppen och själen. Håller ni med mig?