Torrisen blir lite mindre vintertorr

Jag ska nog erkänna att jag inte brytt mig särskilt mycket om hur hudvårdsprodukter har producerats tidigare, men även en miljösyndare kan vakna till och inse att det är viktigt hur produkter tillverkas och vad varumärken har för filosofi. När jag fick dessa produkter i en jättefin goodiebag av Pernilla på vårt bloggevent så kände jag först att jag inte ville vara en del av att göra reklam för hudvårdsprodukter utan att först ta reda på vad jag fått och om det var något som jag faktiskt också ville prova själv.

Jag läste hos min vän Lotta och hennes kollegor på Think Organic om ett samarbete de gjort med samma butik som vi fick våra produkter ifrån och kände mig genast bättre till mods när jag läst deras inlägg. Det här var ju faktiskt en butik med en riktigt bra filosofi och produkter som kändes helt OK att testa.

 

patyka jolie beauty

Om butikens filosofi

Jolie Beauty är en webbutik som startades 2012 av fyra vänner utifrån en önskan om att underlätta och inspirera till en bättre, hälsosammare, mer ekologisk och etisk och underbar livsstil. Jolie hade en längtan om att tillhandahålla särskilt utvalda, 100 procent säkra och effektiva naturkosmetiska produkter på ett och samma ställe. Jolie är ett Helsingforsbaserat företag och ett hem för naturlig hälsa och skönhet, som tagit sin inspiration från Paris. Jolie är känt för sin fantastiska och kompromisslöst ekologiskt certifierade naturkosmetik. Hos Jolie sätter vi stort värde på kvalitet och lyx, med ett inslag av parisisk elegans.

Jolie’s löfte

Vi säljer endast naturkosmetiska märken av allra högsta kvalitet. Vi ser det som vår uppgift att respektera våra kunder och miljön. Vi tar vårt sociala och ekologiska ansvar och söker alltid efter produkter med ett genuint värde för våra kunder.

Vi säljer inte en ekologisk livsstil och naturkosmetika enbart som en valmöjlighet. Vi vill istället vara en pionjär vars huvudsakliga värdegrund är hundra procent naturlig skönhet. Våra produkter innehåller aldrig plaster eller andra skadliga ämnen.

 

Patyka är ett lyxigt varumärke från Paris med en filosofi att alltid använda de bästa ekologiska råvarorna på marknaden som samtidigt respekterar rättvis handel och skickliga know-how tekniker. Produkterna är innovativa, sofistikerade, socialt ansvarstagande och miljövänliga. Förpackningar från Patykan utstrålar en osviklig smak och en tidlös fransk elegans. Estetiken har inspirerats av allmänna fasader i Paris och tagit i beaktande de allra minsta detaljerna. En sofistikerad närvaro finns i varje detalj – allt är enligt principen bästa möjliga: förpackningsdesignen, dofterna, de lyxiga produkternas sammansättning, mjuka toner. Patyka kombinerar kvinnlig skönhet, njutning, effektivitet och ansvar i en harmonisk helhet. En helt enkelt unik skönhetsupplevelse. Varumärket hyllar Paris med sina estetiska detaljeringar och framförallt genom den mycket personliga och inspirerande kvinnligheten.

Källa: Jolie Beauty

 

Vad tycker jag då?

Jag har hunnit prova ögonkrämen och kroppspealingen och det ser mer än lovande ut. Produkterna känns bra, de luktar fantastiskt gott och det känns lite extra bra att använda produkter som har en fin filosofi. Jag tror faktiskt att jag ska besöka butiken i Stockholm när jag åker dit i slutet på veckan och köpa mig en ansiktskräm också, för den här torrisen behöver verkligen bra grejer!!

Stort tack till Jolie Beauty för de härliga produkterna och tack till Pernilla som såg till att jag fick prova dem!

Inlägget är inte sponsrat eller i samarbete med Jolie, utan mina egna erfarenheter efter att ha testat produkter ur en goodiebag.