Bergs Potters krukor spricker, så tråkigt
Inlägget innehåller reklamlänk till Cervera

Jag vet att många med mig är förtjusta i de fina krukorna från Bergs Potter, och just den här glaserade grå krukan är min absoluta favorit. Men dom har en svaghet.. de spricker.

Tyvärr så spricker de i glasyren. När jag upptäckte den första revan så trodde jag att det var något som hade runnit på utsidan av krukan, att det hade stänkt grädde eller nåt.. så jag började skrubba med en svamp, men insåg snabbt att det var en reva. Sen kom en till, och en till.. tills hela krukan var full med sprickor runtom.

Jag blev himla ledsen för det är inte den billigaste krukan.. men jag svalde min irritation och köpte en ny kruka. Döm om min förvåning när den också började krackelera.. och ser ut som den gör nu.

Då blev jag så arg så jag ringde till Cervera och frågade om de visste varför de blev så… och det visar sig att dessa glaserade krukor ska man absolut inte plantera någon växt direkt i, och absolut inte vattna på fatet för då kryper vätskan in och tränger sig ut genom glasyren som då spricker. I dessa krukor rekommenderas alltså bara att använda växter med innerkruka utan hål, så att ingen vätska kommer ut i själva krukan.

Jag kommer fortsätta köpa dessa krukor för jag gillar dem massor, MEN jag tycker att Bergs Potter borde lägga till en liten informationstext om detta så att inte fler råkar ut för samma problem. För jag anser att det är ett problem när man inte kan plantera blommor i en kruka utan att krukan går sönder.

Och så tycker jag att man borde få reklamera krukan och få en ny när detta händer.. men icke! Det här var uppenbarligen något som alla borde veta. Ja, men tydligen inte jag.