Jag ska välja att må bra

Det där med att göra bra val är inte alltid det enklaste, men igår så fick jag nog och tänker ta kommandot över min dåliga karaktär. Jag satte mig ner efter jobbet och började skriva ner en plan, med långsiktiga mål och väldigt små och försiktiga delmål.

Steg 1

Det första steget är ju såklart alltid att bestämma sig, det vet ju alla. Det gjorde jag redan 2012 när jag efter otaliga dieter och märkliga vanor gjorde en magsäcksoperation, och jag kommer aldrig ångra det utan det är det bästa jag har gjort, men det räcker inte för evigt. Kroppen har en fantastisk egenskap och det är att den kan hitta tillbaka till osunda vanor ganska lätt. Jag kan absolut inte få i mig några stora mängder mat, men jag kan göra felaktiga val, och DET ska jag börja jobba med, för jag har några kilo kvar till den målvikt som sattes efter operationen, men jag vill också bara tänka sunt och få kroppen i balans.

I mina fina tallrikar från Broste Copenhagen skapade jag en smarrig tonfisksallad med svarta oliver, paprika, avocado och grillad tomat. Så jäkla jäkla gott!!

Vad börjar jag med?

Jag börjar med två saker.

1. Skriva matdagbok

Jag kommer att köra igång igen med min Lifesum-app och skriva in allt jag äter, oavsett vad och oavsett när. Det kommer att göra att jag kan se ett mönster och lära mig vad som fungerar och vad som inte fungerar.

2. Lägga fram träningskläderna

Att komma hem från jobbet och börja leta fram träningskläderna i garderoben är som bäddat för ett misslyckande, så nu har jag bestämt att innan jag åker till jobbet på morgonen så ska kläderna ligga på köksbordet, redo att kläs på. Oavsett om det blir ett besök på gymmet eller 1 km promenad, så ska något göras varje dag.

Det här är som sagt steg 1, och jag är taggad till tusen. Jag kommer att ramla baklänges ibland, eller göra medvetna val att ramla baklänges, men jag vill komma till en tid där det finns utrymme för allt, men inte alltid.

Jag har misslyckats otaliga gånger, skrivit om det tidigare, och det kanske är osmart och töntigt att gå ut med detta i bloggen ifall det ser ut som att jag går ut stenhårt och sen misslyckas jag igen, men då kanske jag kan få lite pepp på vägen.. så tänker jag :-). Till slut är jag på rätt väg fler dagar än de jag är på fel väg.