För ett bättre jag – v.12

Det här året har jag tänkt genomföra ett projekt genom att svara på en fråga varje dag för ett bättre jag och det ska bli skoj att läsa resultaten när året är över. Jag kommer att publicera veckans frågor och svar varje söndag, och jag har översatt frågorna till svenska.

Källa: Debbieinshape.com

78. Vad gör att du hoppar över ett mål mat?

Eftersom jag är magsäcksopererad så känner jag sällan riktig hunger och kan nog hoppa över ett mål mat om jag är på stan och shoppar, är ute på fotopromenad eller är i skidbacken.. men jag skulle inte hoppa över att äta för att jag är stressad eller har så mycket att göra, utan det blir nog i så fall bara för att jag inte känner att jag behöver energi just då.

79. Vilken ton har du på din väckarklocka?

iPhones egna “Vågskvalp”. Jag vaknar alltsom oftast innan klockan ringer men om den gör det och jag sover djupt, då vill jag ha en snäll ton som inte gör att jag står givakt på huvudkudden när klockan ringer :-)

80. Din senaste kritik du fick och vad gjorde du åt det?

Den senaste kritiken fick jag på mitt senaste medarbetarsamtal där min chef sa att “jag är alldeles för duktig på att förminska mig själv och påtala att jag inte kan och att jag måste sluta med det om jag själv ska utvecklas, för om inte jag tror på mig själv så blir det svårt för omgivningen att göra det, och omgivningen tror på mig så då måste jag börja göra det själv också.”

Det är något jag verkligen behöver jobba med, och denna lista är en liten del av det, att skriva ner mina tankar, funderingar och verkligen tänka till på olika saker, och att tro på mig själv har jag svårt för även om jag också kan påtala vad jag är bra på och så.. men det är en konstant träning.

81. Hur många timmar sov du natten mellan igår och idag?

Ungefär 6 timmar, som vanligt.

82. Hur känner du när du tittar upp på himlen?

Jag känner nog inte så mycket djupare än att det är vackert att titta på himlen och att det känns lite lugnande. Är det vita bomullsmoln så gillar jag att följa hur de seglar runt där uppe och försöker hitta figurer i molnen. Däremot älskar jag ovädersmoln och kan då stirra på himlen i timmar och bara djupt fascineras över naturens krafter.

83. Vilken är din favorithögtid?

När jag skrev frågan så var påsken det som kom upp direkt i huvudet, men jag trodde ärligt talat själv att julen var min favorithögtid, så nu känner jag mig lite schizofren (på ett positivt sätt). Jag tror jag måste fundera på varför påsken kom upp direkt. Det kan ha att göra med att vi pratat mycket om var vi ska spendera påskhelgen, om vi ska vara i husvagnen eller ägna helgen åt våra vänner och familj på hemmaplan, vi har pratat om att det kanske blir en fin påskhelg vädermässigt och så saknar jag lite färg i vardagen nu när det varit vinter och lite mörkt ett tag.. så egentligen så skulle jag nog säga att julen är min favorithögtid, men påsken tilltalar mig också massor på grund av att det är vårkänslor, långa sköna lediga dagar utan måsten och så är det lite mysiga färger och former i allt påskfirande. Och så får man dricka massor med påskmust :-)

84. Hur skulle du beskriva din tonårstid?

Oj.. ganska normal tror jag. Lite skoltrött i skolan, var nog ganska snäll hemma men umgicks kanske hellre med kompisar än att vara hemma, partajade en del och umgicks med äldre kompisar som jag bodde grannar med. Blev ju tillsammans med Micke när jag var 15 år och blev mamma när jag var 19 år så den senare tiden av min tonårsperiod var jag nog ganska “vuxen” redan.