För ett bättre jag – v.10

Det här året har jag tänkt genomföra ett projekt genom att svara på en fråga varje dag för ett bättre jag och det ska bli skoj att läsa resultaten när året är över. Jag kommer att publicera veckans frågor och svar varje söndag, och jag har översatt frågorna till svenska.

Källa: Debbieinshape.com

Fujifilm X-T3 : Fujifilm XF 56mm/1.2

64. Vilken är din senast tagna bild?

Det är bilden här ovan. En bild jag tog när solen gick upp i morse utanför husvagnsfönstret. När det tinar snö från taket så rinner det ner längs fönstret och så fryser de till strilande is, och när solen går upp och lyser på dem så glittrar det så himla fint. När vintersolen är så här mer rosalila så blir färgtonen exakt så som jag vill ha mina bilder.

65. Vilken bok rekommenderar du alltid till dina vänner?

Ända sedan jag var tonåring så har jag rekommenderat bokserien Främlingen av Diana Gabaldon. Jag och min mamma läste serien om och om igen, och nu tror jag många av er läsare skulle känna igen böckerna via TV-serien Outlander på Viaplay som böckerna är underlag till. Jag tycker dock att även om TV-serien är suverän så ge böckerna en chans, dom är mycket mer innehållsrika än serien.

66. Vilken pryl kan du aldrig lämna hemma när du går ut?

Får man bara välja en? Det står ju solklart mellan mobilen och kameran, och egentligen så klarar jag mig inte utan någon av dem (ja, jag erkänner att jag vill ha min mobil med mig jämt..) men om jag måste välja en av dem så får det nog bli mobilen.

67. Var någonstans skulle du bara vilja vara en i mängden?

På gymmet. Jag är en av dem som inte har så stor självkänsla och håller mig gärna i bakgrunden när jag hamnar i en grupp människor, och jag känner mig väldigt sällan “hemma” om jag är på en workshop bland okända människor och jag kan nog då upplevas som lite distanserad och kylig, fast jag egentligen är precis tvärtom :(. På gymmet har jag den där känslan som alla säger att man inte får ha, att alla tittar på mig och undrar vad jag gör där. Jag vet om känslan och kan hantera den men skulle inte heller tacka nej till att få uppleva att tanken inte ens slog mig.

68. Vilken utmaning har du överkommit starkast?

Det måste nog vara min Gastric Bypass som jag genomgick 2012. Jag har ca 7-8 kg kvar till min önskade målvikt, men alla gånger så svarar jag att det är det bästa jag gjort för min hälsa och mitt välmående.

69. Skriva eller måla?

Jag är ju vattuman och tror att jag kan och är mer konstnärlig än vad jag är, men helt ärligt så är jag ursopig på att både skriva och måla. Jag vet vad jag vill ska komma ut ur händerna men det blir aldrig så, och det stör mig oerhört. Men om jag ska välja vad jag helst skulle vilja kunna så är det att måla. Och om jag kunde måla så tror jag att jag för evigt skulle måla fjällmotiv med fjällbäckar och fjällbjörkar för det är det vackraste motiv jag vet.

70. Beskriv dig själv i ett ord?

Vattuman – ut i fingerspetsarna. I vissa astrologiska texter så influeras jag även av Fiskarna som ligger bara ett par dagar efter min födelsedag, men Vattumannen är den som beskriver mig bäst.