För ett bättre jag – v.10

Det här året har jag tänkt genomföra ett projekt genom att svara på en fråga varje dag för ett bättre jag och det ska bli skoj att läsa resultaten när året är över. Jag kommer att publicera veckans frågor och svar varje söndag, och jag har översatt frågorna till svenska.

Källa: Debbieinshape.com

Fujifilm X-T3 : Fujifilm XF 56mm/1.2

64. Vilken är din senast tagna bild?

Det är bilden här ovan. En bild jag tog när solen gick upp i morse utanför husvagnsfönstret. När det tinar snö från taket så rinner det ner längs fönstret och så fryser de till strilande is, och när solen går upp och lyser på dem så glittrar det så himla fint. När vintersolen är så här mer rosalila så blir färgtonen exakt så som jag vill ha mina bilder.

65. Vilken bok rekommenderar du alltid till dina vänner?

Ända sedan jag var tonåring så har jag rekommenderat bokserien Främlingen av Diana Gabaldon. Jag och min mamma läste serien om och om igen, och nu tror jag många av er läsare skulle känna igen böckerna via TV-serien Outlander på Viaplay som böckerna är underlag till. Jag tycker dock att även om TV-serien är suverän så ge böckerna en chans, dom är mycket mer innehållsrika än serien.

66. Vilken pryl kan du aldrig lämna hemma när du går ut?

Får man bara välja en? Det står ju solklart mellan mobilen och kameran, och egentligen så klarar jag mig inte utan någon av dem (ja, jag erkänner att jag vill ha min mobil med mig jämt..) men om jag måste välja en av dem så får det nog bli mobilen.

67. Var någonstans skulle du bara vilja vara en i mängden?

På gymmet. Jag är en av dem som inte har så stor självkänsla och håller mig gärna i bakgrunden när jag hamnar i en grupp människor, och jag känner mig väldigt sällan “hemma” om jag är på en workshop bland okända människor och jag kan nog då upplevas som lite distanserad och kylig, fast jag egentligen är precis tvärtom :(. På gymmet har jag den där känslan som alla säger att man inte får ha, att alla tittar på mig och undrar vad jag gör där. Jag vet om känslan och kan hantera den men skulle inte heller tacka nej till att få uppleva att tanken inte ens slog mig.

68. Vilken utmaning har du överkommit starkast?

Det måste nog vara min Gastric Bypass som jag genomgick 2012. Jag har ca 7-8 kg kvar till min önskade målvikt, men alla gånger så svarar jag att det är det bästa jag gjort för min hälsa och mitt välmående.

69. Skriva eller måla?

Jag är ju vattuman och tror att jag kan och är mer konstnärlig än vad jag är, men helt ärligt så är jag ursopig på att både skriva och måla. Jag vet vad jag vill ska komma ut ur händerna men det blir aldrig så, och det stör mig oerhört. Men om jag ska välja vad jag helst skulle vilja kunna så är det att måla. Och om jag kunde måla så tror jag att jag för evigt skulle måla fjällmotiv med fjällbäckar och fjällbjörkar för det är det vackraste motiv jag vet.

70. Beskriv dig själv i ett ord?

Vattuman – ut i fingerspetsarna. I vissa astrologiska texter så influeras jag även av Fiskarna som ligger bara ett par dagar efter min födelsedag, men Vattumannen är den som beskriver mig bäst.

9 mars, 2019

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  10 mars, 2019

  Hehe, ja det där med gymmet är det ju många som känner har jag förstått. Jag bryr mig inte. Är helt i min egen bubbla. Är det nån som vill titta på mig så får de väl göra det då. Jag själv tittar aldrig på nån. Du skulle säkert kunna vara på gymmet och jag upptäcker det efter halva passet. Det har faktiskt hänt. Jag såg en bekant och hejade först då jag i princip stötte ihop med henne.

  Och näe, du är inte alls sopig på att skriva! Du har ju ett jättebra språk!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   22 mars, 2019

   Jag börjar sakteligen vänja mig. Jag har känt likadant på jobbet där många spelar pingisturnering på lagret, men usch så pinsamt att dels hoppa runt framför kollegorna som hejar och psykar, och så pinsamt om man spelar dåligt.. men så igår äntligen så gav jag upp mot tjatet att vara med och spelade några matcher och himmel så roligt jag hade. Jag sket fullständigt i hur jag såg ut eller att det gick sopdåligt, men det var det roligaste jag gjort på länge och ser redan fram emot måndag då nästa match väntar. Så jag lovar, jag ska gräva ner dom där tankarna!! Och du, stort stort tack för din komplimang om mitt skrivspråk.. där har jag nog mycket att jobba med, kanske även där med hjärnspökena alltså. KRAAM

LEAVE A COMMENT