För ett bättre jag – v.04

Det här året har jag tänkt genomföra ett projekt genom att svara på en fråga varje dag för ett bättre jag och det ska bli skoj att läsa resultaten när året är över. Jag kommer att publicera veckans frågor och svar varje söndag, och jag har översatt frågorna till svenska.

Källa: Debbieinshape.com

Fujifilm X-T2 / Fujifilm XF 35mm/1,4

22. Vilken är din favoritserie just nu?

OJ, jag är en stor serienörd så att välja ut EN blir svårt. Jag väntar på nya säsonger på flera stora favoriter, men om jag ska välja en som jag har aktuella avsnitt att titta på just nu då så är det nog Legacies på HBO.

23. Din största rädsla?

Det är kanske klyschigt och inte så spännande att skriva att min största rädsla är att något ska hända min familj men det är ju sanningen. Det är sånt som bara inte får hända. I skrivande stund så är min sambo på vägarna som de varnat för precis hela dagen idag, de vägar som har mest oväder idag, så det är ju inte så roligt.

Om jag ska beskriva något annat som är min stora rädsla så är det fysisk smärta. Jag har extremt låg smärtgräns och om jag ska behandlas för något på sjukhus så tar jag ett seriöst prat med läkare och sköterskor, för jag är inte stolt över att behöva erkänna att mig får man behandla med silkesvantar och göra allt väldigt försiktigt för det som knappt känns på en annan människa känns oerhört starkt för mig.

24. Var skulle du vilja vara just nu?

Det finns nog alltid platser som jag drömmer om att vara, och självklart önskar jag att jag vore där mina familjemedlemmar är just nu, men egentligen så har jag det rätt bra här hemma i soffhörnet.

25. Din första tanke när du vaknade i morse?

Jag tycker mig minnas att jag tänkte att “måtte klockan vara dags att gå upp” när jag tittade upp, för under en tid tillbaka så har jag vaknat och tänkt att nu är det dags att vakna och gå till jobbet och så är klockan 00:41, 03:22 eller nåt sånt.. det är lite uttröttande faktiskt, men i morse var den alldeles lagom att vakna upp och kliva ur sängen.

26. En sak som du måste släppa?

Mitt dåliga självförtroende. Jag kan absolut inte allt, men jag kan rätt mycket. Jag håller dock ofta tillbaka av rädsla för att göra fel och att personer runt om mig ska bli besvikna på mig. Att tänka “bättre att göra ingenting än att göra fel” är inte så bra.

27. Vad gör dig stolt över dig själv?

*knappar fundersamt på tangenterna*.. jag kan verkligen inte komma på något är jag rädd för.

28. Det senaste “själv-behandlande” du gjorde var?

Det beror kanske lite på vad man menar med behandlande. Tänker man mentalt så var det nog förra helgen när jag åkte skidor i skogen, något som var riktigt kul och gav mig massor med skön feeling. Tänker man fysiskt så var det länge sen jag gjorde något för att ta hand om mig själv. Tänker jag utvecklingsmässigt så var det nog när jag anmälde mig till en fotoresa till Norge i augusti.