Njuta av en tekopp i sängen när en är förkyld

Att hälla upp en tekopp med varmt te när förkylningen sänker dig är ett bra sätt att tillfriskna fortare. Här nedan ska jag berätta lite om varför.

{ Alla bilder är tagna med en Fujifilm X-T2 och Fujifilm XF 56mm/1.2 }

Njuta av en tekopp i sängen när en är förkyld

Njuta av en tekopp i sängen när en är förkyld

Njuta av en tekopp i sängen när en är förkyld

Vad te kan göra för din förkylning:

  1. Svart te innehåller antiflammatoriska egenskaper och tar kål på inflammationen som kliar i halsen så drick minst två koppar per dag för att minimera risken att inflammationen får fäste ordentligt.
  2. Svart te innehåller B-vitamin vilket hjälper dig att öka ditt immunförsvar. Det sägs att om du dricker en kopp svart te om dagen så ökas ditt immunförsvar med ca 18%. Jag vet inte hur jag ska tolka att jag för bara 4 månader sedan låg däckad i influensan och dricker minst 1-3 koppar svart te varje dag, och nu är förkyld igen?! 
  3. Om du lägger i en skiva citron i svart te så boostas antivirus-egenskaperna i citronen och det ger dig ännu större möjligheter till att friskna till snabbare.
  4. Svart te innehåller mängder av antioxidanter så ju mer du dricker, ju mer kissar du och ju fortare driver du ut bakterierna från kroppen.

Njuta av en tekopp i sängen när en är förkyld

Njuta av en tekopp i sängen när en är förkyld

Njuta av en tekopp i sängen när en är förkyld

Hej tisdagkväll!

Häromdagen var vi i Säfsen och åkte skidor. Jag kände redan när jag satte på mig pjäxorna på morgonen att det gjorde ont i benen, och flera gånger upp i liften klagade jag till Micke att jag inte hade någon styrka alls i benen. Dock var jag säker på att jag var lite seg eller att det beror på att jag behöver fylla på mina järnförråd i kroppen. Jag mådde toppen och vi hade en helt fantastisk dag med kompisen Johanna och hennes familj och efter att liftarna stängt så åkte vi till deras husvagn och hälsade på ett par timmar.

När vi sedan satte oss i bilen så tog det ungefär en kvart, sen kom det snabbt smygande.. började som frossa, sen kom det riktiga feberkramper. När vi var hemma ett par timmar senare så stupade jag i fosterställning i soffhörnet under en varm pläd. Dagen efter vaknade jag utan feber men med en hejdundrande förkylning. Även Micke och Thomas hade nu också blivit förkylda :(. 

Idag är det då tisdag och jag har jobbat hemifrån. Jag hade kunnat vara på kontoret men ingen hade velat vara i min närhet när jag nyser och snörvlar hela tiden så jag höll mig hemma och ägnade dagen och diverse uppgifter samt genomförde en hel drös av lektioner på Googles Digitalakademi. Då var det riktigt skönt att få krypa ner under täcket med en stor kopp varmt te och försöka mota bort bacillerna. Håll en tumme att de försvinner för i morgon måste jag till kontoret och jobba.

Och nu… en till kopp hett te. Brukar du dricka te när du är förkyld?