Nu är det väl ändå dags

Pling Plong, det är måndag!!

Här kommer ett avsnitt av Ulricas funderingar. Och det är långt ifrån normalt (för det mesta!)

Vad använder du för ord när du ska lite så där klämkäckt säga hej? Jag som har blivit helt såld på Youtube lystrar till Jon Olsson säga “and we say gooooodmoorning from xxx” eller hans flickvän Janni säga “Hi guys”, vår egna blogguru Linda säger ofta “hallå internet” och flera vloggare har skapat sin egna hej-fras som ju inte går att använda nu för då skulle det bli en pinsam wannabe-grej. Men vad säger du, och vad säger jag? Jag har då ingen aning, det beror på tillfälle och vem jag ska prata med, så det tål att fundera på. Inte för att jag kommer att bli någon Youtubestjärna som vloggar och så, men det är lite kul att fundera på om det finns något som är Ulrica-unikt här i den stora världen :-).

Något jag vet att jag pysslar med helt omedvetet (ja, faktiskt!!) är att jag fått lära mig att jag har egna ord som ingen annan har. Jag fick tex vid 45 års ålder lära mig att det man har för att hålla byxorna uppe inte heter hängslor utan hängslen. På riktigt så trodde jag att hängslor var det rätta ordet, men så var inte fallet. Det finns fler.. men jag ska inte förnedra mig själv mer, ett ord får ni och sen får det räcka!

Huvudsaken är väl att jag vet vad hängslor är till för :-)

Nåja, mycket ska man fundera på så här en måndagkväll i sin ensamhet. En annan sak som på riktigt stör mig just nu är timern till våra kökslampor. Den surrar och förmodligen inte direkt mycket men när det bara är mina fingrar på tangenterna som låter, då låter den verkligen jättehögt!! Inte OK :-). Ännu konstigare är att jag har stört mig på den i säkert flera år när jag tänker efter, men inte gjort något åt det. Det är ju ännu mindre OK!

Dags att sluta fundera och dricka upp mitt te innan det är kallt och skapar teränder i tekoppen (är teränder ett ord på riktigt??. WordPress ger inga röda vågor under i alla fall så det måste funka..) och krypa ner under täcket, puffa upp kudden och läsa en bok. Nej, inte en hel bok tokar, jag ska jobba i morgon… men typ några sidor i alla fall.

Ciao!! (Åh nej, det har jag ju sagt sedan stenåldern men kan jag inte göra det längre nu när Jon och Janni använder det??.. är jag pinsam då!.. ja, säger nog många men då ska jag faktiskt säga att jag var före dom, för jag är fasiken äldst!! Basta!)