Att bygga en odlingsplats med pallkragar
Inlägget innehåller reklamlänkar till Beijer bygg och Granngården

Godmorgon söndag!

Helt ärligt så vet jag inte riktigt vad som hänt, men jag älskar att jobba i trädgården. Joho då, det kommer att komma dagar när jag säger exakt tvärtom, spottar och svär över att jag inte får hänga i soffan och glo på TV hela kvällarna.. men jag lever på känslan så länge den finns :-)

Något vi varit överens om hela tiden var att vi ville börja odla själva. Odla potatis, morötter, tomater, sallad, rädisor.. ja lite av varje. Och då behövs ett trädgårdsland eller en liten köksträdgård. Jag hade tur och fick 8 pallkragar som jag började med att måla svarta med Falu rödfärg svart. Du kan köpa pallkragar på Granngården om du inte har någon du kan få dem av.

Som ni sett tidigare så hjälpte Denise mig att gräva bort gräsmattan där ramen skulle stå. Micke byggde en ram som vi valde att göra 3,3 meter bred och 2,5 meter djup. Eftersom marken sluttar här så blev ramen lite högre i framkant och ganska smal i bakkant men det är ju inget som stör eller ser konstigt ut när gräsmattan tar sig runtomkring.

Vi lade sen i markduk och ett tips är att inte glömma att lägga markduken så att den går upp lite på kanterna inuti ramen. Fyll sedan på med grus så att det blir jämt och fint underlag, så att pallkragarna sen kan stå rakt och fint :-)

Dags att ställa pallkragarna på plats. Nu när de står på plats ska jag måla dem en andra gång så de blir riktigt fina. Vi har valt att ha 30 cm mellanrum mellan pallkragarna för att kunna gå mellan.

Jag har medvetet ställt pallkragarna lite osymmetriskt i ramen för att här på höger sida om pallkragarna vill jag ställa små krukor med färska kryddor i.

Jag ville bara visa var själva odlingen står i jämförelse till huset. Hitom finns en stor krusbärsbusken, sen är det lite gräsmatta som behöver växa till sig så det blir fint :-). Till vänster om pallkragarna, uppe i slänten, har mamma planterat sparris och rabarber till oss i gläntan. Så min plan är att göra något fint mellan pallkragarna, upp mellan de stora träden och fram till rabarberplantan och sparrisplantorna. Det ska liksom bli som en liten köksträdgård hela vägen där har jag tänkt. Men jag skyndar långsamt :-)

Igår kväll fick vi ett lass med hästskit blandat med hö av en bonde i grannbyn som vi lagt i pallkragarna, men mer om det i del 2 av det här med att börja odla själva. Nu ska vi även börja fundera på vad vi ska sätta ner där. Sååå roligt!!

Nu är det dags för en mysig frukost med Thomas och Nathalié som varit här hela helgen, sen ska vi försöka flytta myror.. Micke försökte igår men fick, på riktigt, myror i brallan :-))