Upplev Skotska högländerna med bil (del 1)

Inlägget är inte sponsrat eller betalt, bara mina egna toppentips

Ska du resa till Skottland? Jag kommer i fem delar att ge er toppentips på platser att bo på, platser att besöka, äta på och bara njuta av. När vi har rest till Skottland så har vi åkt flyg med Ryanair till Prestwick flygplats som ligger strax utanför Glasgow.

Om du kommer lite sent med flyget till Prestwick så rekommenderar jag varmt det lilla familjära Beechwood Guest house. Vi har bott där två gånger och det är jättemysigt och frukosten var en riktig fullpott. Jag som älskar engelskt frukost-te har ju bara kommit till himlen när den lilla tekannan ställs fram tillsammans med nybakt rostat bröd och hemlagad marmelad. MUMS.

 

 

När vi sovit ut och tagit en promenad i den lilla mysiga staden Prestwick så är det nu dags att sätta sig i hyrbilen som var bokad hemifrån via Avis och hämtades på flygplatsen. Vi åkte på de härliga vägarna runt sjön Loch Lomond där du kan stanna minst 10 gånger och bara njuta av de söta husen som ligger längs sjön, eller bara de spektakulära vyerna,  och vidare till den lilla staden Luss där vi åt och fikade på det prisbelönta cafeet Coach house coffee shop. Den som går hem hungrig härifrån är inte normal :-). Ägaren bjöd verkligen på sig själv och hans skotska dialekt var så himla himla härlig.

 

Överallt längs vägarna mot de skotska högländerna ligger det magiska slott. Det är svårt att stanna längs vägarna då de inte har några vägrenar, men vid många av utsikten mot slotten så har de byggt små rastplatser så man kan stanna och titta. Vill du fotografera slotten så se till att ha ett tele-objektiv för det är inte alltid de ligger så nära vägarna, utan de ligger oftast längre bort vid bergskanterna. De är nästan alltid privatägda så det går inte att komma så nära.

 

Är du som jag och älskar naturen så bara måste du stanna vid Strone hill och vandra runt. Det var fantastiskt vackert!!

Något som måste ta i beaktande är att även om avstånden ser korta ut på kartan så tar det mycket längre tid att åka här. Vägarna är smala, slingriga och det är inte hög hastighet så ha gott om tid på dig och räkna inte med att hinna med så många utflyktsmål varje dag.

Nästa del av att resa i Skottland kommer inom kort!