Njuter av en prisbelönt citronbulle på Forsby kvarn

Idag tog vi en cykeltur till Forsby kvarn för lite äkta svenskt gofika :-)

Ibba och Staffan driver caféet i den gamla kvarnen, och så här skriver Ibba på deras hemsida om kvarnens restaurerande:

Efter tre års byggnadsvårdsläger, i samarbete med Svensk Byggnadsvårdsförening och med stöd från framförallt Kultur och Miljöenheten vid Länsstyrelsen i Uppsala län, har den gamla kvarnen restaurerats med varsam hand av byggnadsvårdsintresserade kursdeltagare under kunnig handledning. Som kronan på verket öppnade vi våren 2012 Forsby Kvarn Kafé, som byggts av skickliga lokala hantverkare under mer än ett år.

I trädgården finns det så himla mycket fint att upptäcka, som ett enkelt uppfört staket vid ett japanskt träd. Så jätteläckert och enkelt!!

Mamma och pappa fastnade vid infarten till kvarnen där de mötte släktingar.

Rosor som doftar helt magiskt fanns det i olika former när vi stod i kö, och jag sprang och fotade medan de andra köade snällt :-). Jag har även skrivit om kvarnen och caféet både HÄR, HÄR och HÄR. Vi bor ju numera bara ett par kilometer därifrån och gynnar dem mer än gärna!!

Micke höll sig hemma pga huvudvärk och Nathalié var kvar hemma i Uppsala och pysslade hemma så Thomas (vår son) kom och bjöd oss andra på fika idag. Han var nog liiiite glad att pappa hans valde att vila för då fick han låna elcykeln vilket behövdes på åkrarna där det blåste rätt hårt :-).

Ibba och Staffan hade lagt ut vedkubbar som det stod köplats på. Smart, då lydde alla besökarna och stod snällt bakom sin vedkubb och väntade på att komma ett steg framåt.

Även inne i caféet hade de gjort fina avspärrningar som inte alls kändes påträngande utan bara rätt mysiga. Nu kom vi ganska sent innan stängningsdags så det var ganska urplockat men det gjorde inget för vi fick det vi önskat ändå :-)

Vår älskade son och jag ❤️

Jag åt Ibbas prisbelönta citronbulle. 2014 vann citronbullen guld i mathantverks-SM med motiveringen ”Bullen var fantastiskt vacker och smaken levde upp till samma nivå.”.

Forsby kvarn har även blivit omnämnt i White guide som årets “värt en resa” 2019-2020. Det är ju inte helt tråkigt att få en sån utmärkelse :-)

Ibba kom och pratade med oss när vi satt och fikade och frågade först mamma om Maria Bååth var hennes dotter, men jag presenterade mig och sa att det var en ära att bli förknippad med henne, men att det inte är jag som är Maria. Dock är vi ju “bloggkollegor” och kompisar :-). Ibba sa att hon blandade ihop oss och tyckte att vi var lika och tyckte sen att det var kul att även jag bloggade :-). Maria har varit där för nån vecka sedan och efter hennes video på Youtube hade det blivit lite smått kaos på besöksfronten vilket dom var jätteglada för :-)

Så Maria vännen.. du skapar magi med dina filmer, och är en sann inspiratör för människor ute i världen!!

Stort tack, mamma, pappa och Thomas för en mysig cykeltur och för en fnissig gofika med inslag av en Jocke som blev omdöpt till Rabbit (helt osannolik historia *S*), en grön jädra insekt som inte ville lyda pappa och ja.. så där mysigt som det alltid är med familjen Hållén i spetsen :-)

Vill du också åka till Forsby kvarn så är det öppet fredagkvällar mellan 17-21 då de serverar galet goda pizzor, men boka bord för det är svårt att få plats annars. På lördagar och söndagar är det öppet 12-16 och då serveras det massor med godsaker!!