Lite gott till kvällsteet?

Min sambo har IBS och äter både glutenfritt och laktosfritt och det är inte det allra enklaste att hitta godsaker tycker jag, så här i somras gjorde jag ett mega-kap och köpte en bakmaskin på annons och nu är det dags att lära sig baka glutenfritt. Efter en långpromenad så fick jag lite sug på något litet till kvällsteet och drog igång ett muffinsbak.

Det var länge sen jag bakade muffins men hade kvar lite söta formar som passade bra.

Banan- och pepparkaksmuffins (12 st) (225 grader)

Ingredienser:
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
4 dl Lailas ljusa mjölmix
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
6 msk kallpressad rapsolja
1, 5 övermogen banan
1 dl kokade vatten

Gör så här:
Vispa ägg och socker mycket poröst
Blanda mjölmixen, vaniljpulver, bakpulver, kanel och kardemumma i en separat skål
Mosa bananen fint
Häll i kokande vatten och rapsolja och fortsätt vispa
Häll i de torra ingredienserna
Häll i bananen
Vispa till en jämn smet

Fyll 12 st normalstora muffinsformar, gärna i en muffinsplåt och grädda ca 15 minuter i 225 grader (varmluft).

Hur smakade dom då? Jo, för att vara glutenfria så måste jag säga att de blev riktigt smarriga och var väldigt lätta att göra!!

På fredag åker vi iväg med husvagnen över helgen så då passar det bra att ta med lite bananmuffins i matsäcken :-)

16 juli, 2019
20 juli, 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT