Kräm är den perfekta sommarlunchen

För typ ett tag sen nu så fick jag rabarber av Marika, och i helgen när vi plåtade bröllop så köpte vi med oss jordgubbar som energitillskott. Nu när jag legat sjuk sen i lördags kväll så kan jag lugnt säga att det ekar tomt i kylen, och det som fanns där var inte så fräscht längre, och jag var hungrig.

Som tur var så hade jag ju frukterna och bären kvar i kylen så jag letade upp olika recept som jag kombinerade för mitt i allt så kom jag på att vi inte hade potatismjöl hemma, så det blev ett lite annorlunda recept.

Rabarber- och jordgubbskräm ( 2-4 portioner)

 • 6 dl rabarber
 • 4 dl jordgubbar
 • 0,5 dl strösocker
 • 2,5 msk Maizena redning
 • 3 dl vatten
 • 1 krm äkta vaniljpulver

Gör så här:

 • Dela jordgubbarna i hälften
 • Skala rabarbern och skär i mindre bitar
 • Häll i bären i en kastrull tillsammans med strösockret
 • Låt koka tills rabarbern är helt sönderkokt
 • Blanda maizena och vaniljpulver i vattnet och se till att det inte är några klumpar
 • Häll i redningen i krämen och rör om tills det kokar upp igen
 • Låt krämen svalna eller kallna helt beroende på smak
 • Servera med kall mjölk

Nåt som också är gott är att ta lite mindre vatten så krämen blir ännu “stabbigare” och äta den tillsammans med vaniljglass. En perfekt sommardessert. 

Efter att ha gjort krämen, diskat undan på bänken och ätit min portion så är jag helt slut. Orken var inte helt tillbaka märker jag, så jag kryper ner i soffhörnet en stund till. 

Ha en mysig onsdagkväll! Pussåkram