Grattis på dagen, vårt älskade Sverige

Stort GRATTIS till vårt vackra land på vår nationaldag

Har ni klätt upp er i finaste sommarkläderna, kanske till och med folkdräkt som jag hade förmånen att få låna av Marika för två år sen, och är redo för en dag i sommarsolen? Här hos oss hänger regnet tungt bakom de gråa molnen och alla officiella firanden är inställda pga pandemin, och i skrivande stund sitter jag i soffhörnet och de enda planerna vi har för dagen är att montera upp fläktar hemma, och skruva ihop ett nytt badrumsskåp.

Jag hoppas såklart att det händer något lite mer spännande än så under dagen :-)

Vad äter ni för gott idag?

Visste ni att vi svenskar har mat-traditioner även på vår svenska nationaldag, precis som jul, påsk och midsommar? På julen vill vi ju ha sill och julskinka, till påsken måste vi duka fram ägg och på midsommar ska vi ju ha sill och jordgubbstårta. På nationaldagen har det blivit tradition att äta picknick, smörgåstårta och jordgubbar. Hmm.. ja, det kan nog stämma faktiskt.

Jag vill bara önska er en jättemysig dag! Ni, mina kära läsare, är ovärderliga !

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Marie Karlsson

  6 juni, 2020

  Ja stort grattis idag

  • Svara

   Ulrica

   15 juni, 2020

   Tack detsamma säger jag :-). Du gamla du fria :-)

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  17 juni, 2020

  Hehe, det blev inte mycket till firande för vår del inte. :-)

  Ja, jordgubbstårta ja. Det är jag inte alls van vid. Inte när jag växte upp eller sedan jag själv fick hushåll har det funnits tårta på midsommarafton. Tårta för mig är förknippat med födelsedagar enbart. Jag har förstått att det är extremt vanligt, så det är ju jag som är “konstig”, hehe. Däremot jordgubbar, det finns ofta på vårt midsommarbord.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   22 juni, 2020

   Hihi, jag vet inte om det är viktigt med jordgubbstårta :-). Det är min pappa som älskar den klassiska tårtan och vill gärna göra en sån då det hör till säger han. Jag är inte egentligen alls förtjust i såna vanliga jordgubbstårtor utan äter hellre jordgubbarna med lite grädde eller mjölk till :-).
   Så du är inte alls konstig, jag lovar!!
   KRAM

LEAVE A COMMENT