Idag är det Sveriges nationaldag

Godmorgon onsdag den 6 juni. Idag är det Sveriges nationaldag och jag vill bara kika in här och önska er alla en fantastisk dag!

När jag och Micke var hos våra vänner Marika och Anders för ett tag sedan så började vi prata om folkdräkter och då berättade Marika att hon har en riktig Sverigedräkt och jag har alltid önskat att få klä mig i en sådan på högtidsdagar så det blev en kompromiss och jag fick komma hem till Marika en kväll och leka runt med den vackra dräkten i deras trädgård.

Jag kände mig riktigt ståtlig!! Alla bilder är tagna av Marika Måfors, stort tack för hjälpen och tack för lånet av dräkten.

Klär du dig i folkdräkt eller Sverigedräkt idag? Skriv gärna en kommentar, jag tycker det är så fint att läsa om svenska traditioner. Jag hoppas att just du får fira dagen på det sätt som passar dig bäst!

RELATED POSTS

1 Comment

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  7 juni, 2018

  Vad fin du var i den! Du passade verkligen jättebra i den.

  Jag har faktiskt en folkdräkt jag också. Den är från Sundborn. Fick den av mormor för massor av år sedan. Lääänge sen jag hade den på mig.

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT