Hugg i, här ska flyttas växthus

Jag utlovade ju er att hänga med och flytta växthus hos mina föräldrar. Självklart ska ni få se hur det gick till. En piece of cake.. eller?! Så här ser växthuset ut och det ska flyttas till andra sidan av trädgården..

… för att hamna bredvid detta andra växthus. Tidigare drev mina föräldrar en egen loppis där mamma även sålde pelargoner och då var det smidigt att ha ett privat växthus på en plats och ett för försäljning på en annan plats.. men nu har all kommers avslutats och växthusen används bara för mammas odlingar.

Jag tänkte att det är bäst att passa på att fota gullvivorna utanför växthusen innan de kanske mejas ner av lyftkranen.. men det visade sig att de klarade sig alldeles orörda efteråt :-)

Så.. nu var det då dags att lyfta upp växthuset i luften. Pappas granne hade en lyftkran så det skulle bli mycket enklare. Första tanken var att vi alla barn och respektive skulle hjälpas åt att lyfta på varsin sida och flytta växthuset för hand, men se så mycket lättare det blev nu :-)

Jag filmade allt med mobilen samtidigt som jag fotograferade, för att mamma som jobbade idag, skulle få se hela flytten.. och på vissa ställen var jag lite fundersam, men Micke och pappa styrde in växthuset bra och grannen med kranen körde helt enastående bra.. det är ju inte helt enkelt att ratta en stor lastbil med lyftkran, OCH ett svajande växthus i en trädgård med massor av grejer som är i vägen.

Men sen så.. det enda pappa fick göra var att såga av en gren på äppelträdet för att få in växthuset, men rätt som det var så var det på plats.

Micke, pappa och jag tog bort alla stöttor och lyft-plankor, fyllde upp med grus och såg till att allt stod rakt. Till sist ställde jag bara in ett litet bord och två stolar som jag hittade i trädgården.. om mamma inte vill att de ska stå där så får hon väl flytta på dem :-).

Så.. nu så står de tillsammans på samma plats. Nu är det bara lite sommarvärme som saknas, sen kommer det växa massor med godsaker här inne! Om någon funderar på hur det gick med min önskelista så är 3 av 5 saker klara och förhoppningsvis så blir de andra 2 sakerna klara i morgon.

Ha en tippentoppenlördagkväll. KRAM på er

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Marie Karlsson

  16 maj, 2020

  Ja men titta så bra det vart tillsammans med det andra växthuset

  • Svara

   Ulrica

   17 maj, 2020

   Ja, det blev lite mer enhetligt i trädgården :). Vad kul att du tittat in igen!!

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  18 maj, 2020

  Oj, jäklarns! Imponerande att det gick utan att nåt glas krackelerade!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   19 maj, 2020

   Ja, det var vi också imponerade av. Jag var säker på att när spännbanden liksom drogs ihop av tyngden så skulle nästan hela växthuset kollapsa av trycket men det svävade iväg hur enkelt som helst. Otroligt bra jobbat!!
   KRAM

LEAVE A COMMENT