Det här med att få beröm

Att få beröm

Att få beröm och uppskattning är jättesvårt tycker jag. Självklart vill de allra flesta av oss få lite credit för det vi gör, men sen när vi väl får det så blir vi lite röda om kinderna och har svårt att ta in det.

Igår tror jag att jag nästan sprack av beröm som jag fick, både i min arbetsroll på jobbet och som fotograf och kompis. Jag blir så rörd och jätteglad och säger stolt TACK men ändå sitter den lilla horntypen på axeln och säger att det är inte på riktigt, de säger bara så för att göra dig glad.

Hur mår du!?

Det har pratats en hel del om psykisk ohälsa i bloggvärlden de senaste veckorna efter fina Angeliqas bortgång, och om att våga berätta om man mår dåligt för något och inte bara framhäva allt som är tipptopp. Jag mår absolut inte dåligt, jag har det riktigt bra både på jobb och privat, men visst finns det saker att jobba med för att känna ännu större harmoni.

Mina tre stora saker som jag vet att jag behöver tackla och handskas med är:

[wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]Att känna att när jag får beröm så är det på riktigt och för att är värd det!

[wp-svg-icons icon=”camera” wrap=”i”] Sluta jämföra min bildstil med andras och vara nöjd med att jag kan fotografera!

[wp-svg-icons icon=”evil-2″ wrap=”i”] Göra saker som jag tycker är kul men som jag tror att andra tycker att jag inte borde göra.. alltså typ “fuck jantelagen”!

Har du några saker som du behöver jobba med? Skriv gärna om och ifall du har hittat dina verktyg för att finna just din harmoni! Alltid kan vi hjälpa varandra och någon annan.

RELATED POSTS

5 Comments

 1. Svara

  Sallys hus

  17 april, 2019

  Hmmm…det här ska jag fundera på… mycket bra inlägg!!
  Å JA SLUTA GENAST jämföra din bildstil med andra…tokfia!! Jag är supernöjd över MIN utveckling som hobbyfotograf och då är jag fullt medveten om att jag aldrig kommer nå upp till DIN nivå….
  Å du ÄR bra….så japp det där får du jobba bort….sötlök!
  Kraaaam

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  20 april, 2019

  Jaa, du det där får du jobba med! Du ÄR bra! På så mycket! Du är GRYM till och med! Och det bästa av allt, en riktigt fin och omtänksam vän!

  Jag har brottat ner den där Jante som suttit på min axel stora delar av mitt vuxenliv. Framför allt har det nog handlat om det där med att inte vara bra på att laga mat och ständigt ha en massa bakverk hemma. Det är inte jag. Men det har känts som att jag borde. Men, what the fuck. Mat får vi på bordet, även då jag står vid grytorna. Och bakverk, ja det bjuder jag på då nån fyller år, och kanske senare om det blir nåt över :-)

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   29 april, 2019

   TACK, bästa du, för dom goa raderna <3 <3 <3. Den där jante är ingen trevlig typ!! Och du, det bästa är att vara medveten om vad som skapar känslan för då kan man göra som du, fuck it på riktigt <3

 3. Svara

  Karin

  20 april, 2019

  Hm…. svår fråga som kräver lite tankearbete. Jag behöver bli bättre på att spänna av på jobbet och inte försöka vara så duktig hela tiden utan känna att jag duger. Bättre på att chilla helt enkelt. Något som jag trots allt är bra på är att se skönheten i massor av små saker runt omkring mig, tror det är bra för psyket :-)

  • Svara

   Ulrica

   29 april, 2019

   Vad roligt att få höra hur du tänker, Karin :). Tack snälla du!! Vi får peppa varandra helt enkelt. Kram på dig

LEAVE A COMMENT