Allt man behöver för att börja springa är ett par löparskor..
Inlägget innehåller reklamlänk till Adlibris

… och 21 andra livsnödvändiga saker, skriver Martina Haag i sin superbraiga bok Heja Heja, om sin resa mot att börja springa maratonlopp. Nu ska inte jag börja springa något maratonlopp, även om jag faktiskt har sprungit Tjejmilen (1 mil) en gång, Göteborgsvarvet (2,1 mil) en gång och Vårruset (5 km) med olika sätt några gånger.

Däremot så har jag i ungefär 1,5 års tid sagt att jag vill komma i form och få bort mina sista kilon efter min Gastric Bypass som jag gjorde för 8 år sedan nu. Jag har ca 10-12 kg kvar till min egna önskade vikt, men 8 kg kvar till den målvikt som min läkare satte upp för mig inför operationen.

Jag mår på riktigt väldigt dåligt av att se mig själv på bild och jag vet att jag ska älska min kropp och mig själv, och jodå, efter att ha gått ner ca 50 kg så ÄR jag jätteglad och nöjd, men det skaver ändå att jag är en liten rulta.. jag vill gå ner dom sista kilona också och jag behöver det för mina leder och muskler som tyvärr inte mår så bra. Jag är jättestel, jag är svullen av vätska och det känns tungt att gå och röra mig och DET är inte bra.

När mina fina vänner Katarina började skriva om sin resa och egna utmaning, och Tina likaså.. då kände jag att något knöt sig i magen. Lika mycket som jag blev och är superglad och enormt peppande för deras resa mot nya mål så kändes det så jobbigt att jag inte kommer upp på den där banan som jag började för en tid sedan. Vad hände på vägen? Det vet jag inte riktigt, men nu känner jag att det var dags att skriva om det här öppet och kravla mig upp ifrån trottoarkanten och upp på vägen igen. Den rätta vägen. Jag tänker hämta inspiration hos dem!!

Inga dåliga samveten utan bara sund glädje

Och.. bara för att göra det på ett lite mer sunt sätt för mig så ska jag inte tänka att det måste ske på Martina Haags vis med rätt utrustning osv.. utan jag kan ta en promenad direkt efter jobbet, i mina chinos och t-shirt istället för att känna att jag måste gräva fram träningskläderna och löparskorna. Det måste vara enkelt! Jag ska inte sätta upp några förbud utan hitta det som funkar för mig och inte för någon annan.

Vill ni hjälpa mig och vara med på resan så blir jag mer än glad :-).