Allt man behöver för att börja springa är ett par löparskor..

Inlägget innehåller reklamlänk till Adlibris

… och 21 andra livsnödvändiga saker, skriver Martina Haag i sin superbraiga bok Heja Heja, om sin resa mot att börja springa maratonlopp. Nu ska inte jag börja springa något maratonlopp, även om jag faktiskt har sprungit Tjejmilen (1 mil) en gång, Göteborgsvarvet (2,1 mil) en gång och Vårruset (5 km) med olika sätt några gånger.

Däremot så har jag i ungefär 1,5 års tid sagt att jag vill komma i form och få bort mina sista kilon efter min Gastric Bypass som jag gjorde för 8 år sedan nu. Jag har ca 10-12 kg kvar till min egna önskade vikt, men 8 kg kvar till den målvikt som min läkare satte upp för mig inför operationen.

Jag mår på riktigt väldigt dåligt av att se mig själv på bild och jag vet att jag ska älska min kropp och mig själv, och jodå, efter att ha gått ner ca 50 kg så ÄR jag jätteglad och nöjd, men det skaver ändå att jag är en liten rulta.. jag vill gå ner dom sista kilona också och jag behöver det för mina leder och muskler som tyvärr inte mår så bra. Jag är jättestel, jag är svullen av vätska och det känns tungt att gå och röra mig och DET är inte bra.

När mina fina vänner Katarina började skriva om sin resa och egna utmaning, och Tina likaså.. då kände jag att något knöt sig i magen. Lika mycket som jag blev och är superglad och enormt peppande för deras resa mot nya mål så kändes det så jobbigt att jag inte kommer upp på den där banan som jag började för en tid sedan. Vad hände på vägen? Det vet jag inte riktigt, men nu känner jag att det var dags att skriva om det här öppet och kravla mig upp ifrån trottoarkanten och upp på vägen igen. Den rätta vägen. Jag tänker hämta inspiration hos dem!!

Inga dåliga samveten utan bara sund glädje

Och.. bara för att göra det på ett lite mer sunt sätt för mig så ska jag inte tänka att det måste ske på Martina Haags vis med rätt utrustning osv.. utan jag kan ta en promenad direkt efter jobbet, i mina chinos och t-shirt istället för att känna att jag måste gräva fram träningskläderna och löparskorna. Det måste vara enkelt! Jag ska inte sätta upp några förbud utan hitta det som funkar för mig och inte för någon annan.

Vill ni hjälpa mig och vara med på resan så blir jag mer än glad :-).

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Anette

  1 juli, 2020

  Hej
  Jag är som du och behöver gå ner några kilon för att må bra. Har också problem men vätska i kroppen mm. Fick tips om MSM som jag har börjat med i lördags. Behöver också komma igång med promenaderna o cykling. Sänder pepp till dig 🚶‍♀️🚶‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️

  Gillar din blogg o kanelbullar, tända ljus o vinter jag med. Dock har jag inte tagit steget att börja blogga, men nått skall man drömma om också.

  Längtar till att få se mer av er trädgård o ert fina hus.

  • Svara

   Ulrica

   7 juli, 2020

   Då sänder jag all min pepp tillbaka till dig 🏆🌸.. visst klarar vi det här tillsammans nu?!
   Vad jag blir superglad att du tycker om min blogg och så har vi ju lite samma “tycka-om”-saker också.
   Jag tycker att om du vill börja blogga så ska du göra det. Det är inte så svårt som man kan tro :). Eller kanske köra Instagram om det känns enklare?
   Tycker du om att fotografera också?

   Jag lovar mer bilder från hemmet, det kommer. Du kanske har sett mitt inlägg om sovrumstapeten?
   KRAM

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  4 juli, 2020

  Peppar och hejar på! Om det är det du vill. Självklart. Men, som jag alltid brukar säga, gör det för att må bra, inte för att gå ner några kilon. Jag är uppvuxen med en konstant (typ) bantande mamma. Och har ett antal vänner som pratar vikt och utseende. Ingen har lyckats med det de vill.

  Så det är mitt tips. Skit i vikten. Rör på dig för att må bra så kommer det andra lättare på köpet. Som sagt, om det nu är det du vill. <3

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   7 juli, 2020

   Ja, du får så gärna peppa och heja på :). Det sporrar mig massor!!
   Jag lovar att skita i våg och vikt (egentligen) och röra på mig för att må bra. DET är ju målet!
   KRAM 😘

LEAVE A COMMENT