Veckans fototips v.52: Fyrverkerier

141230_fototips_ULH1012

Fotografera fyrverkerier?

Vi närmar oss det nya året med stormsteg och även om fyrverkerier försvinner mer och mer av omtänksamhet av våra husdjur så finns det fortfarande fyrverkerier lite här och där och de är fantastiskt vackra, både att beskåda och fotografera.

Men HUR fångar man dem på bästa sätt?

Jag tänker inte ta åt mig äran på något sätt för detta fototips, utan jag använder mig alltid av de nedanstående länkarna när jag vill påminna mig själv om hur man gjorde. Så, all credit går till de som skrivit.

Jag kan dock sammanfatta vad som behövs i utrustningsväg för att skapa bäst förutsättningar:

1. Ett stativ är ett måste

2. En fjärrutlösare / trådutlösare är väldigt bra

3. Ett objektiv med lång brännvidd, gärna längre än 100 mm

4. Varma kläder är ju skönt

För att komma till de bästa skolorna för att fotografera fyrverkerier så klicka på nedanstående länkar:

Hur man fotograferar fyrverkerier
( Carlbom Foto )

Fotografera fyrverkerier
( Scandinavian Photo )

Så fotograferar du fyrvekerier
( Foto för alla )