Veckans fototips | En tavla på väggen

150207_fototips

Lämna inte bilderna i datorn

Denna veckas fototips, så här mitt i vintern, blir att göra något med alla dina bilder som du har kvar i datorn :)

Många är vi bloggare som fotar, ofta och mycket. Vi förevigar vår vardag, vår familj, våra nära och kära och vi skapar väldigt många vackra bilder av vår omgivning. Men vad händer med bilderna? Väldigt ofta så kommer inte bilderna längre än till hårddisken på datorn och det är väl tråkigt?

Jag har jobbat som deltidsfotograf sedan 2006 och gör en del fotouppdrag lite nu och då, och levererar foton både digitalt och utskrivet till kunder, och något som ofta efterfrågas är foton utskrivna på canvas, och nu även på andra material, vilket är superskojigt!!

Ofta så har vi tomma väggar som bara väntar på att bli fyllda med minnen och glada ansikten. Varför inte framkalla flera bilder i olika storlekar och skapa en fotovägg? Eller beställa fyrkantiga bilder och sätta i en trappuppgång i höjder som följer trappans lutning?

Jag har framkallat bilder i olika storlekar och använt en stor tom ram ifrån en spegel, och sedan satt upp den tomma ramen på väggen och innanför ramarna har jag satt olika canvastavlor, både mindre och större. Det blev jätteläckert. Tyvärr har jag inte möjlighet att visa upp hur det blev hos den kunden, men det är ett hett tips om du har en gammal tavelram eller spegelram som inte används :)

Jag har ofta använt mig av Önskefoto när jag ska framkalla canvastavlor och mitt veckans fototips får bli att tipsa även dig om deras väggdekorationer. Jag vill slå ett extra slag för de nya tavlorna du kan skapa i aluminium. Så jäkla läckert i ett modernt hem!!

Så.. fram med fotona på hårddisken och framkalla en vacker tavla till den där tomma väggen du har i rummet :)