Var tog december vägen?

Jag hade satt mitt mål till att skriva ett inlägg om dagen i december och det gick ju nästan en hel vecka innan jag brast i det målet.
December sprang förbi mig i rekordfart, och jag har njutit av familj och vänner, men julkänslan infann sig egentligen inte alls förrän Micke kom hem och tryggheten lade sig i vårt hus igen. Detta ska jag berätta mer om i ett annat inlägg.

MEN.. jag tänkte då i stället passa på att göra en liten liten sammanfattning över vad som hände resterande dagarna i december.. så häng med :). Några inlägg blir nog separata, men det allra mesta följer här nedan.

7 december – då fick vi en jättefin adventsgran av min lillebror och eftersom snön kom så perfekt så blev det såååå fint!! Vi har inte haft någon adventsgran sedan vi flyttade in så det här var verkligen en höjdpunkt.

9 december – då bakade mamma och jag lussekatter och jag gjorde en budapeststubbe till eftermiddagsfika. MUMS, det är så enkelt och då jädrans gott :-).

10 december – äntligen fick jag göra en sån fin juluppsättning som jag velat ha länge. En gammal kopparkittel som jag fick av mamma, stearinljus, granris, äpplen, kottar och lingonris.. så otroligt stämningsfullt att tända dessa ljusen. Jag har en enorm kärlek till hyacinter också så det måste finnas i köket. Finns det något som luktar godare än hyacinter och liljekonvaljer??

13 december – då firade vi lucia på jobbet och några av mina kör-kompisar från Återsken kom och sjöng för oss. Det kan jag varmt rekommendera om ni ska ha lite julfirande på jobbet, det blir traditionellt, poppigt och riktigt julmysigt.

På kvällen var det dags att bygga upp scenen inför helgens julkonserter.

15-16 december – Dags för julkonsert med bästa Återsken. Vi har övat, haft genrep och äntligen fick vi stå där igen och sjunga julsånger, både traditionella, irländska, poppiga och vackra. Om du är prenumerant på Enköpings-Posten så kan du se hela konserten i efterhand om du klickar HÄR. Jag tittar på den lite då och då och minns tillbaka :-)

22 december – vår julafton blev firad den 22 december men mer om det i ett helt eget inlägg HÄR..

23 december – dags för uppesittarkväll. Micke och jag valde att stanna hemma själva och gjorde varsin rejäl räkmacka och spelade Bingolotto, med elden sprakandes i öppna spisen. Vi hade jättemysigt!!

24 december – God Jul alla fina läsare!! Idag började vi dagen hemma hos mina föräldrar där jultomten kom på besök till min lillebror och till William. William var riktigt duktig och tog emot tomten i dörren, men sen höll han sig gärna i pappas famn. Han vågade i alla fall gå fram och ta emot sina julklappar av tomten så det var riktigt stort – något han stolt berättade sen.

Vi åt lite julmatsrester och min moster och morbror kom förbi och hälsade på – såååå mysigt, jag är uppväxt med dem i samma hus och de, precis som mina kusiner, ligger mig extremt varmt om hjärtat.

På kvällen var vi bjudna hem till Anni och Anders (Denises svärföräldrar) på gröt och skinksmörgås och det var så himla himla trevligt. Vi byggde lego med William, satt och pratade länge och väl och åt massor med god mat. TACK för inbjudan.

25 december – dagen då det kändes som att vi aldrig kom ur myskläderna, men det var så himla skönt det också. Läsa böcker, kolla på julfilmer.. och skotta en massa snö. Himmel vilken vinter vi har fått!! På eftermiddagen kom Mickes bror Stefan med Anna, Linus och Gustav över på julfika. Åhhhhhhh, vad vi har saknat att umgås med dem.. nu får det banne mig inte ta så lång tid igen. Det ska jag allt se till :-))

26 december – även i dag fick vi skotta en hel del, sen så bestämde vi oss för att det är dags att ändra lite vanor så vi gick ut på långpromenad upp i skogen. Vädret var helt fenomenalt.. väldigt sällan vi har så här vackert väder hemma på vintern. Snö, minusgrader och strålande sol.

Fåglarna vill ha mat så vi fyller på i frömatarna hela tiden känns det som :-)

28 december – vi åkte upp till husvagnen i Bjursås för första gången den här vintersäsongen. Vad fick vi börja med när vi kom dit.. jo, skotta snö. Det är ingen brist på träning den här vintern i alla fall :-)). Det snöade rejält!! Vi är inte helt klara med förstugan, det ska bytas siffror och byggas en liten mer stabil trappa med räcke och kanske en sittbänk.. men det får bli till våren :-)

På kvällen var det jättemysigt att ta en promenad längs campingens alla gator. Alla var så himla trevliga och hälsade, och vi fick många uppslag på hur vi kan rusta upp vår förstuga – vilket är ett måste då det är några delar av panelen som börjar bli murken och taket har tidigare läckt in vatten.. så det blir ett stort omtag till våren.

29 december – dags att dra på sig skidorna igen för första gången den här säsongen. Det stånkades rejält när pjäxorna skulle på.. passar dom i år, passar skidkläderna? Jodå, alla kom på plats.. men Micke och jag inser fort att våra skidor är inte anpassade efter Bjursås backar då dom inte är lika pistade som Säfsen var.. vi fick trycka hårt för att skära genom all lössnö och vallar medan Thomas och Nathalie gled över med sina breda all mountain-skidor :). Nathalie och jag insåg också att våra stavar vi har är på tok för korta så det kan vara läge att kolla in Marketplace tror jag.

Vi fikade och åt mat på de båda restaurangerna som finns i liftsystemet och de kan jag båda rekommendera, även om jag tyckte att priserna var lite väl höga.. men men, sånt är livet. Efter skidåkningen så hjälpte vi fam. Måfors att skotta av deras husvagn- och förstugetak och det slutade i bus i snön.. stackars Nathalie som låg underst :-)).

30 december – I dag var det tung skidåkning. Mycket snö som föll över natten och absolut ingen pistning alls i backarna.. så när låren skakade lite extra blev det paus med varm choklad i caféet :-). Vi åkte sedan tillbaka till husvagnen, städade i ordning och åkte hemåt. Vi åkte hem medan Thomas och Nathalie åkte och tittade på kattungar. Thomas har länge längtat efter att ha en stor långhårig katt och om ett litet tag flyttar det hem två små troll som är en blandning mellan ragdoll och norsk skogskatt så det lär bli riktiga lurvbollar :-). Underbart söta var dom i alla fall på de filmer vi fått se.

PS! Jag lovar att fixa nagellacket :-))

31 december – sista dagen på året är här och om några timmar firar vi ut det här året och med stor spänning välkomnar det nya året. Mina (våra) förhoppningar och mål för nästa år kommer i ett separat inlägg.