Välkommen 2021 och med lite snö

Godmorgon tisdag!

Igår kom det lite lite snö så när jag kom hem igår kväll var jag tvungen att hoppa ut och ta några bilder på vårt älskade lilla hus. Nu på morgonen har det faktiskt kommit lite till så när jag slutat jobba idag måste jag ut och bara njuta lite :-)

Ja, nu är alltså 2021 här på riktigt och 2020 kommer aldrig tillbaka. 2020 var dock det år vi äntligen flyttade ut på landet och även om det har tagit massor av energi att renovera, vi har skadat både oss själva och våra tillhörigheter genom att få fallande träd på oss, ramlat i leran, bränt oss på brinnande vedträn och nästan flyttat hemifrån på grund av att haft påhälsning av möss som klättrat i gardinerna när jag tittat på TV, så är det här ändå vårt hem på riktigt.

Under 2021 fortsätter renoveringen här hemma och om allt går som det ska så har vi ett inglasat uterum och kanske kanske så hittar vi tid, ork och pengar till att göra om den lilla verandan så att vi får en lite större hall.

Under 2020 hade jag några visioner, dels så ville jag ägna mer tid åt min kreativa ådra och både sjunga mer, fotografera mer och börja måla med akvareller. Jag får nog säga att sjunga mer fick jag verkligen börja året med då jag blev permanent medlem i Återsken och fick bevis på att jag faktiskt kan sjunga (a dream came true!!!). Fotografera blev det sämre med faktiskt och jag fastnade totalt i en svacka då jag inte lyckas hitta den redigeringsstil som jag vill ha och dessutom så har jag känt att jag inte orkat släpa på stor kamera och ja, jag tappade nog helt enkelt lusten ett tag.

Vara i skogen har jag absolut varit bättre på, men mest av allt har jag nog landat i att njuta av att bara vara hemma. Det är en lite ny känsla, att inte vilja åka hemifrån. Jag som älskat att resa, kort som långt, känner nu att jag bara vill sitta med min bok eller strosa runt i trädgården och göra absolut ingenting. Det ska jag nog bara fortsätta med under 2021 också :-)

Jag hade också bestämt mig för att lära mig min drönare under 2020 men det hände inte. Den har jag inte tagit mig tid för men när jag tittar på några av mina gamla, högst oproffsiga, små vloggar på Youtube så känner jag ett sug efter att filma igen.. så jag gör ett nytt försök under 2021, att lära mig min drönare och att använda kameran till mer film. Och foto för suget är tillbaka!!

Vad vill jag mer göra under 2021 då? Jo, jag ska äntligen lära mig att åka längdskidor (med start på lördag uppe i Säfsen), jag ska odla mycket mer hemma och kanske hittar vi ett växthus också. Jag ska också försöka odla dahlior, en blomma som jag inte gillat tidigare men har fått upp ögonen på, och även luktärter vill jag odla. Mest för att kunna ha fina blommor i en vas på bordet :-).

Jag vill också fortsätta med att både sjunga, dansa, måla, läsa böcker och fotografera. Och så ska jag investera i att kontakta någon av mina favoritfotografer och be dem hjälpa mig rätt med redigeringen. Jodå, jag kan fotografera och redigera, så jag är inte helt hopplös, men jag har fastnat och vill komma vidare bara!

Och så vill jag bara vara.. njuta av livet. Klippa gräsmattan och sjunga samtidigt, umgås med min familj och nära vänner (på det sätt som blir tillåtet förstås) och ja.. bara vara.