Vad är en workation?

Ni är många som har frågat och undrat vad en workation är, som jag var på i Lofsdalen. Häng med så ska jag förklara, för det är egentligen riktigt enkelt :-)

En workation består av två delar, dels work och dels vacation.. alltså jobb och semester på samma gång. Det är ett utmärkt sätt att träffas och jobba ihop när man är ensam i sin roll och sitt företag, så som de flesta av oss bloggare (eller influencer som den korrekta yrkestiteln egentligen heter) är.

När vi fem tjejer träffas, vilket verkar bli en tradition att ses minst en gång per år på det här sättet, så finns det oftast ett upplägg som består i att vi ses hemma hos någon av varandra. Den som då “bjudit in” försöker att ordna någon form av bloggsamarbete på plats så att det blir någon form av utflykt i samband med att vi då skapar content i våra sociala kanaler. Med andra ord så jobbar vi på samma sång som vi är på semester och umgås tillsammans.

En helt normal dag kan se ut som att vi vaknar, fixar gemensam frukost, plockar fram datorer och redigerar bilder och skriver inlägg från dagen innan. Vi fixar sen till oss, åker iväg på någon form av utflykt och gör något skoj som vi dokumenterar på olika vis. Vi landar sedan på något fint ställe och lunchar tillsammans, skrattar och pratar om allt mellan himmel och jord. På eftermiddagen är vi tillbaka och svarar på mejl, planerar, hjälper varandra med tekniska problem, tips och råd och bara pratar om att jobba som influencer. Mot kvällen lagar vi mat hemma eller går på restaurang, och på nattkröken så blir det tjejsnack, fniss och några glas vin :-).

Tidigare har vi varit hos Tina på Gotland, nu senast hos Helena i Lofsdalen, och vem vet var vi hamnar nästa gång. Kanske är det så att mitt nya hus är redo för att ta emot gäster och Enköping/Fjärdhundra blir platsen för nästa workation. Eller så hamnar vi hos Helena eller Katarina i Örebro-trakten :-)

Att åka på workation är för mig en helt underbar grej där jag får chansen att umgås med likasinnade, lära mig nya saker och bara fortsätta köra på med det jag tycker så mycket om, att fotografera och skriva om allt jag upplever i min vardag.