Att nästan ramla i vattnet

Innan vi kom fram till Säfsen så finns det ett ställe som heter Fyrtjärnarna där många åker för att fiska. Där kunde det väl vara fint att fika.

Och visst var det fint att stanna där för en fika!! Dessa små tjärnar inne i skogen är så magiskt vackra. Om jag kunde så skulle jag plantera en sån här natur precis utanför vårt hus så vi kunde sitta där och äta frukost varje morgon.

Vill man fiska eller bara stanna för att fika, grilla eller sova över där så skriver Säfsen.se så här om tjärnarna:

15 km från stugbyn, vid Ulriksberg (väg 245 mot Ludvika) ligger bland annat Långtjärn, Trindtjärn, Ljustjärn, Hannupölen, Hyrrån, Bjurtjärn och Smala Snadsjön. Tjärnarna är vackert belägna i anslutning till varandra. Området är utrustat med bl a grillplatser, eldpallkoja och vindskydd. Långtjän och Hyttån med Bjurtjärn är särskilt reserverade för dig som är flugfiskare.

Källa: safsen.se

Vi satte oss på en av fiske-spångarna, vid Ljustjärn, som låg precis i vattenytans höjd, där skulle jag kunnat stanna hela dagen. Så rofyllt, det kluckade lite lite grann i vattenbrynet, fåglarna kvittrade och det susade i träden. Magi!

Släpp ut mig och min kamera

Precis vid vägen så låg en liten vägbro. Den såg knappt ut att hålla för en cykel tyckte jag men dom körde över den med både husvagnar och husbilar så jag gissar att det var OK, även om jag tyckte det var lite otäckt att gå över.. men det var så trolskt där vattnet forsade under bron så jag var tvungen att ta några bilder.

Efter att ha fått insupa Dalarnas natur för en stund så åkte vi och hämtade hem husvagnen och stängde igen lilla förstugan för sommaren. Nu ska vi njuta av sommar och sol, men en liten del av mig längtar till 1 september då husvagnen får åka upp igen och kopplas ihop med stugan.

Vi älskar verkligen vår hus.vagn och vår lilla plats i Säfsen