Bila runt i Skottland (del 2)

Att hyra bil och resa runt i skotska högländerna är så underbart. Du bör kanske gilla natur, kultur och historia för att uppleva det på bästa sätt. Det finns inte så stora möjligheter till shopping och partaj om man reser utanför de större städerna.

Att bo på ett slott drömmer säkert många om, precis som vi :-). Vi googlade ganska mycket hemifrån om att bo på slott och vi hittade ett familjeägt slott som vi kände att det kunde passa oss. Carriden house hade det vi önskade oss.. tinnar och tornrum, en egen kyrkogård med lite halvläskigt staket med pilar på, en stor mäktig trädgård och framförallt, sköna sängar, god mat och trevlig familj. Rekommenderas varmt. Om du planerar att åka hit så vill jag bara säga att det ligger lite avsides så du inte tror att du åkt fel, för det trodde vi och vände både en och två gånger innan vi hittade fram till gården.

Slottet vi bodde på låg i Falkirk, och där finns även den stora sevärdheten Falkirk wheel, en maffig tågsluss. Väl värd ett besök!!

Något vi märkte när man åker i skotska högländerna är att det inte dignar av matställen och platser att tanka bilen på så stanna när du får tillfälle. En plats att äta gott på och uppleva är det härliga caféet som var extremt vimsigt. Tyvärr så är alla mina bilder inifrån caféet skadade och går inte att använda, men jag måste tipsa om det ändå för det är verkligen ett toppenställe.


Var det någon mer än mig som föll som en fura för TV-serien “En karl för sin kilt” i början av 2000-talet? Slottet i serien heter Ardverikie house och numera kan man bo där då de har gäststugor, arrangerar bröllop (ping min darling *S*) osv. När vi reste förbi var dock slottet stängt för allmänheten så jag fick se en liten del av slottet från andra sidan sjön. Kul ändå att få se det i verkligheten :-)

 

I Dunblane finns en av Skottlands första katedralen, Dunblane-katedralen, och den var bara WOW att besöka. Det kändes som att jag kastades in i medeltiden direkt när vi gick där bland de mäktiga stenarna. Måste måste besökas.

 

 

Stirling var en lite större stad, men riktigt häftig. Att åka till Stirling castle och vandra runt bland ruinerna var riktigt mäktigt. Har du barn så kommer de garanterat att gilla att klättra runt bland fängelsehålor, kanoner och ruiner. Jag gillar historien bakom och försöker nästan blunda och låtsas att jag bor där på medeltiden.

Läs mer om att semestra i Skottland: Del 1