Tillbaka till Röde Orm för räkfrossa

Något vi pratat om ända sedan förra sommaren är att om vi ska åka ner till västkusten så vill vi tillbaka till restaurang Röde Orm för att äta räkor. Sagt och gjort, när vi parkerat i Grebbestad så blev det en promenad ner till hamnen och vilken otrolig tur vi hade med vädret som sken från sin bästa sida och vi fick samma bord som mamma, pappa och jag hade förra gången och bordet bredvid. Semestergudarna är med oss ibland :-)

Vi satt med havet och segelbåtarna precis intill och solen lyste så där helt perfekt. Jag fick även denna gång en alkoholfri cider då de även i år inte hade alkoholfri cava. Nåja, det går bra med cider också när solen skiner så fint :-)

Våra älskade älskade ungar.. även om vi inte alltid tycker lika, är olika till sättet och har olika syn på saker så är vi enormt sammansvetsade, umgås väldigt ofta och finns alltid där för varandra.

Förra gången vi var på Röde Orm så fick vi stora tallrikar med skålar med räkor i, skålar med aioli och mycket bröd. På tallriken låg det även lösa räkor som inte fick plats i skålen. Riiiiktigt så fint var det tyvärr inte i år. Nu fick jag en skål med räkor i där de även tryckt ner musslor och stora salladsblad. Vi fick en skål med aioli och en skål med några brödbitar på flera personer. Nu räckte räkorna väl nästan till ändå, men bröd och smör fick vi be om att få mer av då det tog slut väldigt fort.

Näe.. supersmarrigt som tidigare och sällskap och väder var magiskt, men servicen och utbudet.. skärpning till nästa sommar, tack!

William tyckte att vi var lite väl tråkiga som bara satt och satt och satt.. han fick tillåtelse att gå mellan borden om han gick precis intill staketet så han travade fram och tillbaka och hängde ibland över staketet och suckade tungt när vi inte ville gå vidare :-)

Efter några timmar på bryggan i Grebbestad traskade vi tillbaka till ställplatsen där det skulle vara stor eldshow. Den blev inställd kan vi säga, för vi hann tillbaka till husbilarna, hann få på oss regnkläder för att vara på säkra sidan under showen, gå 50 meter och sen vände vi snabbt och rusade tillbaka till bilarna för då öppnade sig himlen rejält. Jag har nog aldrig sett den mängden regn på så kort tid. Det fullkomligen dånade från himlen, och åskade rejält. Utanför husbilarna blev det som en sjö och vi var dyblöta ända in på underkläderna.

Det blev kortspel i husbilen istället, minst lika mysigt det.. även om jag som satt och tittade på och berättade sagor för William undrade om det var, som någon sa, kortspel eller inbördeskrig :-)).