Semestra med en digital detox

Det börjar bli mer och mer “trendigt” att åka bort och koppla ner och jag tänkte tipsa om de två drömmigaste platserna jag varit på, där man verkligen kan koppla ner.. täckning för mobil och wi-fi är så dåligt så det är lika bra att inte ens försöka, utan bara njuta av tillvaron.

Om jag skulle ha presenterat dessa i rangordning så skulle jag bytt plats på dem, men strunt samma :). Den första platsen jag vill tipsa om är den svenska vildmarken i norr. I videon ovan och i inlägget så är jag i dalen mellan Nikkaloukta och Kebnekaise och det här är total vildmark, bara berg så långt ögat kan nå och naturen som tar all uppmärksamhet. Här kan du bara njuta av vår svenska natur, vildmarken och känslan av att vara en liten liten del av något väldigt väldigt storslaget.

Min absoluta favoritplats att logga ut på är förstås Säfsen vilket väldigt snabbt kom att bli vårt egna lilla paradis. 2,5 timmes bilfärd hemifrån finns det en “nästan-vildmark” med trolska små tjärnar, myrmarker, badplatser, skidbackar, fina vänner och inte mycket alls att ödsla tid på mer än att njuta. Det finns inga shoppingcenter, inga mängder av restauranger och uteställen.. bara lugn och ro. Här kan jag, gud förbjude att som svensk göra så här, sitta inne i husvagnen och läsa en god bok även om det är supervackert väder utanför. Jag kan verkligen koppla bort alla måsten och krav. 

Om du vill hitta en plats att logga ut på så kolla gärna på momondo där du kan hitta både bra tips på resor och hotell runt om i hela världen. 

#admomondo @momondo #owtravelers