Piffa till krukor med målarfärg och bikarbonat

Följer ni Ekotipset på deras hemsida eller Instagram-konto? Om inte, gör det!! Dom kommer med massor av matnyttiga tips. Jag använder tex deras ättiksblandning för att göra rent ugnen, spisen, kaminen.. ja, det mesta faktiskt :-).

När jag av en slump såg min vän Elin lägga ut på sin Stories att hon hade målat med bikarbonat och fått till en lite grovhuggen betongyta på olika produkter så såg jag min chans att måla våra vita krukor som är jättefina till jul, men något tråkiga med sin blanka vita yta.

För att blanda den här stenfärgen så använder du 4 delar färg och 2 delar bikarbonat. Jag blandade 2 dl målarfärg och 1 dl bikarbonat för att göra min färg.

Sen är det bara att måla. Om du vill ha jättegrov yta så kan du måla flera gånger, och du behöver absolut inte måla perfekt, för om du vrider penseln åt olika håll så kan du skapa riktigt läckra mönster. Jag valde dock att dra penseln i raka drag runt krukorna för att inte göra de så grova, utan mer bara i en färg och form som passar hemma hos oss.

Resultatet ser ni här, och de gjorde sig väldigt bra i vardagsrummet nu till jul :-).

Om du inte har färgslattar över som du vill använda så rekommenderar jag varmt Ackes Färgcenter i Enköping (obs, ej sponsrat) där jag köpte en provburk av färg med 5 dl färg för 62 kr. Det kan det väl vara värt om du har krukor, vaser, ljusstakar, lampfötter eller andra saker som du vill förnya!

Trevlig söndagkväll på er ❤️