På roadtrip dag 1 med päronen

Så, då har vi lämnat vår husvagn hemma och båda barnen med respektive familj har åkt hem till sig. Vi har snabbt tvättat lite kläder och packat om och är nu på väg på roadtrip med mina föräldrar i deras husbil.

Vårt första stopp på vägen var Norrqvarn hotell som ligger direkt vid Göta kanal i Lyrestad. Där satt vi i solen och åt lunch. De fick stora pluspoäng av mig för där kunde man få köpa en halv lunch för halva priset vilket ju passar min lilla mage perfekt!! Heja, önskar att fler restauranger gjorde samma sak.

Jag njöt av en vegetarisk ricottafylld pasta med massor av grönsaker och avocadokräm. Mums :).

Vi åkte sedan vidare och landade i Lidköping där vi handlade lite och gick och fikade på Garströms, ett äkta anrikt konditori.

Tänk att få ha ett sånt skåp hemma och förvara alla mina tekoppar i. WOW!!

Budapestbakelse blev det för min del och den var supergod för det var röda vinbär i. Jag såg nämligen inte först vad det var i, tog för givet att det var klassiska mandarinklyftor, och såg sen något rosa som visade sig och tänkte bara att NEEEEEJ, inte hallon i min bakelse.. men det var vinbär. MUMS!!

Jodå, jag älskar hallon, men av någon anledning vill jag inte ha dem i bakverk. Då blir det för syrligt för mig. Äta dom som dom är gör jag mer än gärna i tonvis :-)

Färden gick vidare mot Kållandsö och Spikens fiskeläge. På vägen passerade vi en jättemysig väderkvarn som såklart måste undersökas. Och på andra sidan vägen låg en jättefin äng där solen stod lågt mot kvällen. Så himla vackert!!

För er som kanske undrar hur solen blivit så med strålarna synliga så tipsar jag om att ställa bländaren på f.11 eller ännu högre. Då uppenbarar sig dessa flares och strålar.

På kvällen tog vi en promenad runt i Spikens fiskehamn innan vi slocknade gott för dagen. I morgon väntar nya äventyr :-) så välkomna tillbaka för mer restips och roadtrips!