Ödmjuk inför naturens krafter.

141018_hus30_brandenvastmanland_engelsberg_UH08932141018_hus30_brandenvastmanland_engelsberg_UH08924141018_hus30_brandenvastmanland_engelsberg_UH08915

Något jag velat göra länge är att åka till de brandhärjade områdena i Västmanland för att se och försöka förstå förödelsen som gick fram som ett monster i juli i år. Idag åkte jag dit med mina föräldrar som tycker om att åka och titta på intressanta saker. Det är inga vackra bilder, men ack så viktigt och gripande.

Jag är en stor vän med naturen och mår väldigt bra i skog och mark. Att få uppleva detta var viktigt för mig, och så intressant att se skillnad mellan den döda skogen och den vackra hösten som gick hand i hand.

Att se den svarta döda marken, trädstammar som ser ut som svarta förvridna tändstickor och murstockar som står kvar efter helt nedbrända hus gjorde mig djupt tagen och ödmjuk inför naturens grymma krafter. En mycket intressant tur genom skogarna!

141018_hus30_brandenvastmanland_engelsberg_UH08930

Jag vill avsluta med en bild som skänkte hopp i det otäcka. Små ormbunkar bryter sig igenom det karga och svarta landskapet och blänker med sin grönska. 100% livskraft!!

18 oktober, 2014
19 oktober, 2014

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Inredning& Guldkanter

  19 oktober, 2014

  Ser inga bilder tyvärr? Kanske beror det på att jag går in via min ipad. Men intressant att åka till platsen och kika! Naturen blir man ödmjuk inför. Kram Pernilla

 2. Svara

  Lena

  19 oktober, 2014

  Men åh, jag ser inte bilderna! Bara rutor med bildnamnen. Ser att ni varit i Engelsberg. Där har jag också varit och kan bara tänka mig hur den vackra platsen nu ser ut! Naturen är grym ibland!

  Kram Lena

 3. Svara

  Linda

  19 oktober, 2014

  Läskigt och så synd om dem som bor i trakterna kring det ödelagda landskapet. Vacker bild på den lilla ormbunken.

  Kram Linda

 4. Svara

  Lena

  19 oktober, 2014

  Ojojoj, nu kom bilderna upp! Herregud vilken förödelse! Förstår att det påverkade! Lite hoppfullt ändå med den sista bilden.

  Kram Lena

 5. Svara

  Maria O

  19 oktober, 2014

  Oj! Svårt att förstå naturens krafter och förmåga till återhämtning ibland. Gillar dina bilder från den ödelagda skogen som både är lite kusliga och hoppfulla på samma gång.
  Kram Maria

LEAVE A COMMENT