När jag inte gör det jag älskar

Tror ni som jag att det finns två grupper av människor när det gäller hobbys? Jag får för mig att en grupp människor är såna som inte har några hobbys, dom har inget behov av det utan njuter av sin vardag genom att jobba, komma hem och laga mat, plocka ur diskmaskinen och titta på TV tills det är sovdags.. ja, jag raljerar lite men ni förstår tanken :-). Sen tror jag att det finns en annan grupp med människor som har en eller flera hobbys som de brinner stort för och lägger ner mycket tid och pengar på att vårda och utveckla. Ibland på både gott och ont :-). Har jag fel så ge mig gärna din synpunkt, jag vill gärna veta?

Jag är definitivt, på gott och ont, den senare sortens person.. som brinner för flera saker och ibland slits av att inte hinna, orka eller kunna utöva allt jag älskar. Något jag älskat sedan jag var liten är att sjunga och dansa.. många gånger till min omgivnings förtret då jag säkerligen drev min familj till vansinne ibland genom att alltid klä ut mig och showa runt i vardagsrummet. När jag blev lite äldre och började komma mot tonåren så använde jag ofta pappas systemkamera, hade extra bild och mörkerrumsframkallning på schemat i skolan och fotade det mesta i min väg.

Jag tycker också väldigt mycket om att vistas i skogen, åka slalom och campa.. det är också något jag är uppväxt med sedan jag kunde stå på benen, och det betyder väldigt mycket för mitt välmående att få vara ute i friska luften och både fotografera, plocka bär och svamp eller bara sitta framför en eld och mysa.

Något jag fastnat för i mer vuxen ålder är heminredning.. älskar att pyssla, fixa och göra det fint hemma..

Jag älskar också att läsa böcker och bara få krypa upp i soffhörnet med en stor kopp te, gärna något gott att tugga på, och en riktigt tjock bok.. där kan jag sitta i timmar. Och så främst på sommaren så löser jag gärna korsord. Och så skulle jag vilja prova på att måla akvarelltavlor..

Mina hobbys har följt mig på ett eller annat sätt genom livet, och fotograferingen har jag haft förmånen att även jobba med professionellt och nu efter att ha blivit antagen till showgruppen Återsken så kan jag även säga att jag sjunger och dansar på någon form av professionell hobbynivå :-).

Att ha en hobby är för mig en självklarhet och något som får mig att må bra.. men det finns en liten baksida också, och det är att inte riktigt känna att jag har tiden på min sida, och när jag väl har tid så slits jag lite mellan vilken hobby som jag ska ägna mest energi och tid till. Just nu balanserar jag det lite genom att läsa böcker och korsord när jag är i husvagnen. Sång och dans får den mesta tiden då det är ett stort åtagande med många övningar och engagemang så det valet gjorde jag redan när jag sökte till gruppen. Så.. egentligen är det jag saknar lite grann är tiden för att fotografera mer. Jag försöker nu att krysta ur lite bilder till bloggen men skulle vilja göra mycket mer för att öka kvaliteten på bilderna. Jag tror på en vändning när jag flyttat och fått en liten nytändning. Ni får gärna peppa mig :-)

Bilderna ovan kommer ifrån en stylad fotografering i maj 2017 och den här typen av plåtningar vill jag ha mer av.. jag kanske ska dra ihop ett gäng till hösten och anordna en fotografering i skogen.. någon som vill komma då?