När en dröm går i uppfyllelse

Video: @Ida

För några år sedan så var jag på audition i en showgrupp här i Enköping. Det var nog den mest skräckfyllda upplevelse jag gjort någonsin. Ni som tittar på IDOL på TV kan säkert föreställa sig klumpen i magen när man kliver in genom dörrarna till juryn för att stå där helt ensam och sjunga inför granskande ögon. Precis så kände jag och jag minns att jag var så nervös att jag knappt minns hur jag tog mig in genom dörrarna.

Den gången kom jag inte med i gruppen då de sökte enbart alt-stämmor och jag fick veta att jag är en sopran. Jag fick dock bra omdöme om min röst och min personlighet. Det är ju kul att bara få ett kvitto på att jag faktiskt har en sångröst, om än såklart lite oslipad då jag inte tränat upp den :).

Video: @Återsken

Detta föll lite i glömska även om drömmen om att sjunga i en liknande kör/showgrupp alltid funnits, och jag hittade en annan kör som jag var med i under en tid, vilket också var så himla roligt. Tyvärr tog andra saker i livet över och tiden fanns inte riktigt att fortsätta sjunga..

Tills nu.. och när jag av en slump såg att de sökte till Återsken igen, i alla stämmor så fick jag ett meddelande av Therése, en av de ansvariga och som varit med i alla år, att jag skulle komma på den öppna audition-kvällen där alla intresserade fick vara med och sjunga. Pga trafikproblem på väg hem från jobbet så höll jag inte på att komma för huvud taget men smög in till slut och njöt i full skala.

Däremot var jag fast besluten om att inte utsätta mig för en ny enskild audition, jag klarar helt enkelt inte av det mentalt, så jag fick njuta av ett par timmars körsång och sen tacka för mig. Men Tessan är nog den mest envist omtänksamma tjej jag träffat så hon har nu trollat in mig som vikarie i gruppen fram till och med julkonserterna i december och jag vet att hennes plan är att jag ska bli kvar även efteråt och kanske då vara mer bekväm att genomgå den riktiga audition-omgången för att eventuellt knipa en ordinarie plats. Ni kan väl hålla en tumme att jag klarar det och om inte annat så får jag leva min dröm i två månader nu i alla fall :)

Foto: @Återsken

Igår kväll var det då dags för min första kväll som medlem och det var dags att börja öva på julsångerna. Jag hade gåshud från början till slut och välkomnades av alla när jag kom och jag längtar redan till nästa torsdag. Att stå bland duktiga sångare och smälta in i de höga tonerna i en julsång och höra hur vackert det låter.. magi på riktigt!!

Jag vet att ni som känner mig sitter och ler nu för att ni vet hur jag mår när jag står där på scenen och sjunger :)

Och.. våra julkonserter ska ni väl såklart komma och lyssna på? Kika in på Återskens hemsida och beställ biljetter redan idag. De tar slut fort, jag lovar!!

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  18 oktober, 2019

  Men åh vad roligt! Grattis! Jag vet ju att du pratat om det där förut. Roligt att du ändå vågade åka dit. Och ännu roligare att du kom ett steg framåt. Så nu ska du alltså bara övertygas om att ta nästa våga-steg också då ;-)

  Och showen då. Den ska vi nog försöka gå på. <3

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   5 november, 2019

   Det är så roligt att ni kommer och lyssnar <3.
   Ja, jag ska försöka våga mig på en ny audition.. men det sitter långt inne!!
   KRAM

 2. Svara

  Tina ME

  19 oktober, 2019

  Är så glad för din skull vännen <3. Lycka till med sången nu och njut!!! Kram //Tina

  • Svara

   Ulrica

   5 november, 2019

   Tack snälla du <3. Jag lovar att njuta till 100% varenda minut :)

LEAVE A COMMENT