Att resa i Harry Potters spår i Skottland (del 3)

Jag gissar att väldigt många känner till filmerna om Harry Potter och flera av de berömda scenerna är filmade i de skotska högländerna.

 

 

Den berömda Hogwartsexpressen är ett fiktivt tåg och tågstationen i filmen är baserad på en tågstation i London, men är du i Skottland så kan du åka ett turisttåg av samma sort som Hogwartsexpressen. Tåget går mellan städerna Mallaig och Glenfinnan och anledningen till att tåget går just där är den berömda bron och järnvägen som syns i filmerna är den som går just mellan dessa städer. Vi åkte aldrig med själva tåget men titttade på det när det åkte förbi. Den berömda bron ligger på privatägt område vilket vi fick erfara när en klassisk skotte, iklädd grön oljerock, stora stövlar och körde en Range Rover, kom och jagade iväg oss när vi kom för nära bron. Vi förklarade snällt och han muttrade lite och vinkade när vi åkte iväg. Jag gissar att vi inte var de första som hade “ursäktat oss” för detta ändamål :-). Det verkade ju som en bra idé just då..

 

I en annan av Harry Potters filmer så susar han över sjön vid Glenfinnan-monumentet och den här vyn var sååå mäktig. Bakom oss har vi bron som ni ser överst i inlägget så här är det väl värt att stanna länge och njuta.

Läs mer om att semestra i Skottland: Del 1 och Del 2

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  Fantasy Dining

  3 mars, 2017

  Var kul! Jag ska reses till Edinburgh i april och har tänkt besöka alla Harry Potter-platser där. Står överst på min to do lista. Jag älskar Harry Potter.

  • Svara

   Ulrica

   3 mars, 2017

   Åh vad skojigt!! Då kommer du verkligen gilla att besöka dessa områden :)

 2. Svara

  AngelicasVärld

  3 mars, 2017

  Så vackra bilder som alltid Ulrica!!
  KRAM vännen

  • Svara

   Ulrica

   4 mars, 2017

   Tack snälla raring <3. KRAM

 3. Svara

  Isflingan

  4 mars, 2017

  Så fantastiskt vackra bilder!!! Ser ut som de finaste av tavlor :)

  • Svara

   Ulrica

   4 mars, 2017

   Åh, TACK snälla du!! Nu blev jag verkligen jätteglad :).

 4. Svara

  Sofia // Hildas.se

  8 mars, 2017

  Alltså Skottland verkar så himla fint och ett ställe som jag länge känt mig lockad av. Dina inlägg minskar inte det suget, precis. Fantastiskt fina bilder! <3
  Kram Sofia

  • Svara

   Ulrica

   9 mars, 2017

   Men åh tack snälla du <3. Vad glad jag blir av dina rader!!
   Ja, åk till Skottland om du har möjlighet, det är magiskt. Allra speciellt skotska högländerna för där känns det som att man kastas genom tid och rum. KRAM

LEAVE A COMMENT