Mikaela Willers superfina keramik

Om du är ute på vägarna i sommar och känner för att uppdatera din inredning eller letar present till någon så vill jag tipsa om att åka förbi Vikarbyn och stanna till hos Mikaela Willers.

Så här skriver Mikaela själv om sin resa:

Min keramiska affärsverksamhet startade jag 1997. Då hade jag utbildat mig på Nyckelviksskolan på Lidingö, Kuben i Örebro, Löftadalens Fhsk, träffat min mentor Jan-Åke Andersson i Tibro och varit assistent till honom under ett flertal år och bränningar i hans Anagama-ugn, gått en sommarkurs på Capellagården på Öland, samt jobbat själv i olika verkstäder i några år. 2002 öppnade jag min första butik, på Sankt Paulsgatan 11 i Stockholm. Där utvecklade jag min keramik, mitt formspråk och mitt varumärke under ett tiotal år. För snart nio år sedan flyttade jag och företaget till Vikarbyn, strax norr om Rättvik i Dalarna. Här har jag min verkstad, butik och bostad. 2015 bildade vi aktiebolag, samt startade produktion av mattallrikarna Rosenlund, Kärven och Friland. 2020 har serien Granmor tillkommit, med en tallrik med liten rak kant och mysiga temuggar, samt en liten kopp utan öra, Rose Cup. De tillverkas i stengodslera i Portugal. Ca 70 % av min tillverkning sker i Skåne, samt i min egen verkstad på Blombergsgården.

Många känner nog igen hennes ljusstakar från diverse inredningstidningar, bloggar etc.. de är så galet fina!! Om någon tycker sig ha sett dem hos mig, så är det inte helt sant.. jag har en antik variant som jag köpt på loppis, de är i metall men i princip identiska.. och jag gillar dem massor.

Ta en tur till vackra Dalarna och Vikarbyn vetja.. det är värt ett besök!

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT